Pogledajte određenu poruku
Staro 28. 12. 2010.   #44
tamarab
član
Na probnom radu
 
Avatar tamarab
 
Datum učlanjenja: 17.11.2010
Lokacija: Beograd - Zvezdara
Poruke: 33
Hvala: 3
1 "Hvala" u 1 poruci
tamarab is on a distinguished road
Default

Ja sam Dopis za oslobađanje od takse za isticanje firme poslala pre više od mesec dana i još nisam dobila nikakav odgovor.
Firmu nisam nikad isticala jer sam smatrala da to nije potrebno jer mi se delatnost nalazi na spisku delatnosti za čije obavljanje nije potreban poseban prostor.
U Dopisu sam naglasak stavila upravo na rečenicu iz Rešenja koje sam dobijala, da: „Pod firmom se podrazumeva svaki istaknuti naziv ili ime na poslovnom prostoru, koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja delatnost u tom prostoru“, dakle da ja svoju delatnost ne obavljam u tom prostoru i da zato smatram da firmu ne treba da ističem.
U ovoj najnovijoj Odluci vidim da su oni tu rečenicu preinačili u ovu: "Pod firmom, u smislu ove odluke, podrazumeva se svaki istaknuti naziv ili ime koje upućuje na to da pravno ili fizičko lice obavlja određenu delatnost.
Prvo me konkretno interesuje da li će mi uvažiti zahtev za oslobađanje jer nikad nisam isticala firmu, jer ionako nisam obavljala delatnost u tom prostoru, (a inače se radi o privatnom stanu u kome živim sa porodicom i koji ne želim da bude poslovni prostor), a i zato što se moja delatnost ionako nalazi na spisku delatnosti za koji nije potreban poseban prostor, pa i da za 4 godine koliko imam prijavljenu delatnost niko nikad nije dolazio da proveri ni da li imam istaknutu firmu ni da me opomene da je to obavezno, niti da mi ukaže gde jasno piše da je obavezno isticanje firme ... Zato bi vas još jednom zamolila da napišete gde (u kom Zakonu/Uredbi/Odluci/Propisu) jasno stoji da je baš svako obavezan da istakne firmu.
Takođe me zanima koja je delatnost po šiframa potpuno oslobođena plaćanje ovakvih taksi (po ovoj novoj Odluci sad su grupisali šifre za koje se plaćaju takse što ranije nije bio slučaj).
tamarab je offline   Odgovorite uz citat