Pogledajte određenu poruku
Staro 09. 04. 2011.   #26
alfaunits
profesionalac
Professional
 
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Poruke: 296
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
alfaunits is on a distinguished road
Default

Citat:
Originalno napisao trazimcuruzabrak Pogledajte poruku
A kakva je situacija po ovom pitanju u Americi, Nemackoj, Engleskoj, Francuskoj? Da li i tamo na sajtovima bez problema mogu da prave baze podataka licnih dokumenata svako ko otvoi sajt ili neku online firmicu?
Ja potrosim vise na online kupovinu nego u Srbiji tokom godine, i ne secam se da se desilo da mi NISU trazili skeniran pasos i kreditnu svaki put (sem za neke sitne cifre tipa 100$).

Citat:
Originalno napisao Gargoyle Pogledajte poruku
Nije sporno ostavljanje imena i prezimena, to se radi i svaki put kada se plaća kreditnom karticom na netu, ali ti niko normalan ne traži i fotokopiju lične karte i pasoša pri tome (kao vrlo osetljivog oblika lične identifikacije, pogotovo u .JPG formatu).
Once again - meni su svi trazili neki tip legitimacije. Ne trazi hotel, jer ti da bi mogao da udjes u hotel moras da das ID i karticu ionako Ne traze za sitan softver, ali sve ostalo - traze. Samo zadnje 3 nedelje sam potrosio >100MB uploada samo za slanje dokumenata.

Jel' neko od vas probao da otvori racun u Alpha Banci? Da, PROBAO - posto ako ste novi korisnik treba 3 sata da vas ubace u sistem i pokupe sve moguce podatke
__________________
http://www.alfasp.com
alfaunits je offline   Odgovorite uz citat