Pogledajte određenu poruku
Staro 28. 03. 2006.   #31
chole
član
Certified
 
Avatar chole
 
Datum učlanjenja: 12.10.2005
Lokacija: Subotica
Poruke: 68
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
chole is on a distinguished road
Default

Super sto je neko pokrenuo i ovu temu.

Radim vec nekoliko godina na Visoj tehnickoj skoli u Subotici kao strucni saradnik i koordinator web tima i sada cu Vam preneti neka nasa iskustva.

Ja sam na katedri za Informatiku i racunarsku tehniku tacnije na predmetima Internet tehnologije, Elektronsko poslovanje i Racunarska laboratorija.

U okviru predmeta Internet tehnologije (koji je nazalost jedno semestralni 15 nedelja) na prvoj godini studija (masinski odsek) i druga godina studija (elektro i informatika) predajemo sledece oblasti: XHTML, CSS, malo JavaScripta i XML-a, PHP i MySQL. Na prvom casu studenti popunjavaju anketu i molbu za otvaranje naloga na nasem web serveru. Anketa nam sluzi da bi videli da li neko od studenata ima neko predznanje, kakvu internet konkeciju ima od kuce i drugo.

Studenti su ranije radili u notepadu, znaci bez ikakvog WYSIWYG editora a od prosle godine koristimo CSE HTML Validator koji sadrzi opciju za validaciju koda. Studenti se ispituju (kolokvijum) svake trece nedelje a na kraju semestra imaju II seminarska rada: personalni home page i PHP projekat.

Paralelno sa vezbama koje ja drzim, studenti polazu i teorijski deo kod preko E-learning servisa i na kraju ispita usmeni deo. Znaci 10 ocena za jednu krajnu. Mogu da se pohvalim da su studenti stvarno zadovoljni sa ovim nacinom rada.

U okviru predmeta Elektronsko poslovanje se radi PHP i MySQL na visem nivou. Studenti polazu kolokvijum:instalacija PHP, Mysql, Apaceh na Windows platformi, podesavanje parametara, kreiranje korisnika i projektovanje MySQL baze .... Naravno, instalacija svaka komponenta zasebno a ne Easy PHP ili Triad. Studenti su duzni da odrade jedan samostalni web projekat koji poseduje u sebi aspekte elektronskog poslovanja.

Nadam se da Vas nisam spomrio.

Nastavni plan Informatickog odseka za ovu skolsku godinu:
http://www.vts.su.ac.yu/nastavni_pla...odsek_2005.pdf

Inace se trudimo da pratimo trend i da u skladu sa tim menjamo plan i program za odredjene predmete.

Trenutno koristimo 4 e-learning servisa a u izradi su jos nekoliko.
__________________
www.prowebing.com - web programiranje i dizajn

www.vts.su.ac.yu - Visoka tehnička škola strukovnih studija Subotica
chole je offline   Odgovorite uz citat