Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
![]() |
#1 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 12.05.2012
Hvala: 10
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Kolege, trebam malu pomoć pa ću biti kratak.
Imam 1. VPS 1 na kome su web aplikacije i dodatna aplikacija za slanje newslettera. 2. Dodatni VPS2 koga trebam konfigurisati tako da bude SMTP tj. mail server i treba služiti VPSu1 kao newsletter engine kako ne bih opterećivao zvanične mailove. Naime, hoću napraviti nešto slično premium SMTP servisu što viđate po netu samo za privatne potrebe. Opcije su Qmail, Postfix i Sendmail. Sendmail sam odbacio odmah jer je zastareo, Qmail sam probao setovati ali imam problem rešiti relay tako da mi je ostao Postfix. Genelrano, imam problem setovati relay tako da mogu koristiti from adresu VPS1 tj. servera gde se nalazi aplikacija jer me VPS2 tj. mail server odbija iz razloga što se ne nalazi na istom domenu kao i VPS1. I naravno, uz to sve ide DKIM i SPF ali to umem rešiti. Ako neko ima iskustva ili rešenje kako ovo da rešim, bio bih jako zahvalan ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
profesionalac
Qualified
|
![]() ja ne shvatam pitanje.
vps2 treba da ima isti glavni domen kao vps1 ili ne (razlikuju im se poddomeni)? |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 | |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Citat:
Kôd:
mynetworks = 127.0.0.0/8, ip.addr.esa.vps1 ![]() UBR, postfix mailing lista je jako dobra, al' pre nego što im pišeš obavezno pogledaj http://www.postfix.org/DEBUG_README.html#mail |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#4 |
novi član
Na probnom radu
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() VPS1 - aplikacija.rs
VPS2 - email.aplikacija.rs U principu, sa VPS1 saljem zadatak za slanje newslettera i prosledjujem na VPS2 ali VPS2 from adresu mora imati domena VPS1 tj. ponuda@aplikacija.rs. Cela ideja je da ne koristim lokalni server tj. VPS1 za slanje newslettera vec da dignem eksterni SMTP koji ce mi sluziti u te svrhe. |
![]() |
![]() |
![]() |
#5 | |
novi član
Na probnom radu
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Eo ga output.
Citat:
![]() |
|
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
novi član
Na probnom radu
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() ![]() Evo vizuelno. Ako postoji bolje rešenje, otvoren sam da prihvatim ![]() Ja želim samo odvojiti SMTP od VPS1 jer newsletteri guše queue koji mi je bitan za zvanične mailove. |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Nisi pokazao relevantne linije iz loga.
Kôd:
# ovim si, praktično, zabranio da postfix bude relay za vps1 # dodaj ip adresu za VPS1 mynetworks = 127.0.0.0/8 # ako si definisao mynetworks, mynetworks_style je nebitno mynetworks_style = subnet |
![]() |
![]() |
![]() |
#8 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
![]() upravo...
Što se tiče pošiljaoca, to ne ubacuje mail server nego ti koji šalješ mailove odnosno tvoja aplikacija... Zaboravih dodati da je praktičnije definisati mynetworks sa mynetworks = $config_directory/mynetworks pa u dir gdje su cfg fajlovi od postfixa kreirati myneworks fajl i u njega trpati IP adrese i blokove IP adresa kojima želiš dati mogućnost slanja mailova recimo 10.10.0.0/16 111.111.111.111 127.0.0.1 itd Poslednja izmena od mangia : 29. 05. 2012. u 01:12. |
![]() |
![]() |
![]() |
#9 | |
novi član
Na probnom radu
2 "Hvala" u 2 poruka
![]() |
![]() Citat:
![]() Odradio sam kao što je mangia predložio i za sada server dobro izbacuje veće količine ali sam naleteo na sledeći prob. Amavisd puca na svakih recimo 20 minuta i treba mu minut dva da se digne opet a u međuvremenu svi mailovi su bounced sa Connection refused tj. postfix ne priča sa amavisom. Napravio sam bash skriptu koja proverava amavisd servis i restartuje ga ako je dan ali kapiram da mi to nije rešenje. |
|
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|