|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
![]() ![]() |
![]() Kako proveriti da li je određeni path stvarna, apslutna adresa fajla?
U slučaju: "/var/www/site/index.php" trebalo bi da vrati true, a u "index.php", "site/index.php" ili "www/site/index.php" false. Ove druge adrese mogu da budu korišćenje u svim file sistem funkcijama bez problema jer se sve pored sa apsolutnim jako lepo snalaze i sa relativnim adresama (što mi mnogo otežava provere). Daklen, kako da znam da je određeni string stvarna adresa nekog fajla ili direktorijuma, a ne relativna adresa? Moguće da mi je jedna od osnovnih funkcija promakla ![]()
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
[REŠENO] QA: Potrebni Web testeri [studenti, određeno na 2 meseca] | DejanVesic | Poslovne ponude i zapošljavanje | 0 | 15. 10. 2010. 23:44 |
Graph path problem... | LiquidBrain | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 16 | 29. 09. 2009. 23:12 |
phpBB2 - određenog usera redirectati na neki URL | blackshtef | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 04. 09. 2008. 19:12 |
Aktiviranje posebnog templejta za određene kategorije u WordPressu | Deki80 | Sva početnička pitanja | 8 | 20. 02. 2008. 16:52 |
Određivanje sličnosti između dva teksta | Ilija Studen | Programiranje | 14 | 04. 10. 2006. 12:30 |