|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor:
![]() |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
novi član
Datum učlanjenja: 12.11.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
![]() |
![]() Pozdrav!
Zanima me zna li neko kako mogu da zastitim CD od kopiranja? Naime CD koji radim je elektronska knjiga koja pusta video klipove, slike, tekstove i drugo. Aplikaciju pisem u VB6 i planiram sam zastitu na sledeci nacin: Posto ce se knjiga prodavati (odnosno CD) da za svaki serijski broj cd-a iskompajliram poseban .exe. Gde je problem? Problem je sto jedinstveni serijski broj CD-a ne mogu da procitam ni jednom kontrolom, klasom ili apijem. Mogu da procitam Volume Serial Number, ali to mi i nije neka zastita od kopiranja jer Nero prilikom kopiranja, narezuje i taj broj. Uz to i prazan CD nema taj Volume Serial Number vec je on (nula), pa se upisuje prilikom snimanja. Pouzdano znam da je postoji nacin kako procitati jedinstven serijski broj CD-a(Diska), ali ne znam kako to iz Visual Basica 6. Naime u NeroInfoToll mogu se videti neke od tih nepromenjivih informacija koje su zapisane na svakom praznom Cd-u pa i Proizvodjac samog Diska(CD-a). Uz to i svaki CD kada se otvore njegove Properties prikazuje da ne pocinje od Nule vec od nekog veremena 00:02:xx (ili sta vec..) Zanima me da li se neko od vas susretao sa ovom problematikom, i da li mozda ima resenje za moj problem (u vidu neke ActiveX OCX , DLL ili Apija) Hvala unapred! |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Potrebna pomoc monitor ili... | BRATISLAV | Hardware | 5 | 30. 12. 2007. 16:30 |
Ensim - pomoc potrebna | ivanhoe | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 1 | 27. 07. 2006. 09:47 |
ITNO..potrebna pomoc | conica | Web site, dizajn i multimedia | 2 | 07. 05. 2006. 03:27 |
potrebna pomoc oko SQL upita | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 4 | 10. 02. 2006. 17:09 |