![]() |
#1 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Juche mi se pojavio klijent sa zahtjevom da spoji grupu Mac racunara na Windows AD ili u najgorem slucaju Windows workgroup mrezu. Citajuci malo po netu, djeluje mi da je izvodljivo (dali su mi cak i jedan Mac laptop, mislim da je MacBook da probam).
Buduci da vas ima nekoliko ovde koji koristite Mac vec duze vrijeme interesuju me vasha iskustva vezano za spajanje Mac na Windows mrezu. Najvazniji detalj mi je FileSharing i permisije nad tim fajlovima (da se zna ko sta moze gdje kopirati i sta vidjeti). Ima li kakvih ogranicenja, pada performansi, potrebe za kupovanjem kakvog specijalizovanog SW-a na Macu (ili Windowsu)? zahvalannn.. |
![]() |
![]() |
![]() |
#2 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() Ne znam za Active Directory ali workgroup radi "out of the box". Npr. imam windows makinu i mac-a na istom ruteru, mac bez ikakvih podesavanja po defaultu vidi shared direktorijume sa windowsa. Isto moze (mada meni nije trebalo) u obrnutom smeru. Dakle, ne ocekujem nikakve probleme. It just works
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
![]() Mi u ofisu imamo mrezu koja je kontrolisana od strane Sambe , i u kojoj imamo clanove svih grupacija ( win/mac/linux) i to savrseno radi.
![]() |
#4 |
profesionalac
Professional
|
![]() Off Topic: Josh kad bi samba na mac-u bila stabilna/brza kao AFP... Zato sam sve prebacio na afp... USB eksterni drajv nakachen na AirPort bazu ftw!
![]() |
#5 |
Milos Matovic
Qualified
Datum učlanjenja: 29.05.2007
Hvala: 15
11 "Hvala" u 6 poruka
![]() |
![]() Bavim se istom tematikom ovih dana pa evo nekoliko korisnih tekstova:
http://www.makeuseof.com/tag/how-to-...ows-computers/ http://support.apple.com/kb/HT1568 http://www.mac-connect.com/ |
![]() |
![]() |
![]() |
#6 |
I think I'm a sofa...
Professional
Datum učlanjenja: 16.11.2005
Hvala: 9
28 "Hvala" u 25 poruka
![]() |
![]() Takodje nisam siguran za AD, ali za sharing diskova i pristup windows masinama - plug and play
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
#7 |
majstor
Wrote a book
|
![]() Uspio danas, bez nekih problema. Onako na brzinu -> Finder->Connect to Server.
Bitno je adresu servera napisati sa smb:// ispred u mom slucaju smb://192.168.2.3/public. Nakon toga me pita za user i pass kombinaciju i da li zelim da snimim sifru. Sve sljaka bez problema. Fajl od 850mb je iskopirao za manje od 2minuta, preko 100Mbit/s mreze. Moracu pogledati i ove linkove od tech. |
![]() |
![]() |
![]() |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Windows 7 svn problem | Nemanja.Milosavljevic | Programiranje | 12 | 23. 10. 2009. 15:45 |
Django on a Windows PDA | Petar Marić | Programiranje | 5 | 28. 10. 2006. 21:03 |