|
SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Odmah da kazem znam za USE INDEX(), ali zbog koda za rad sa bazom koji koristimo (MDB2 i nas ORM okolo) mi je jako komplikovano da to prosledim kod upita. Da li postoji neki drugi nacin da se utice na izbor indexa?
O cemu se radi, imam upit koji izglead ovako: Kôd:
SELECT a.* FROM tbl_Articles as a WHERE a.created<'2009-05-22 13:35:00' AND a.status>0 ORDER BY a.created DESC LIMIT 0,10 jel ima neko ideju kao da prevarim mysql da izabere ipak ovaj drugi kljuc? Neko podesavanje same baze ili tako nesto?
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
MySQL Foreign key for index pair | dinke | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 1 | 21. 11. 2009. 19:07 |
Kako saznati koji firefox tab koristi puno resursa i blokira citav FF? | misk0 | Web aplikacije, web servisi i software | 4 | 03. 08. 2009. 01:30 |
MySQL Problem - proces koji koristi mnogo CPU | Zizi | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 0 | 30. 07. 2009. 14:16 |
Kako staviti Link u odredjeni deo jedne slike | Osensej | Sva početnička pitanja | 3 | 19. 03. 2009. 19:57 |
Kako do Oracle i Mysql sertifikata??? | LiquidBrain | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 13 | 20. 03. 2007. 13:04 |