![]() |
#1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
![]() Imam neke opcije, koje se cuvaju u obliku visedimenzionalnog niza, dubina nije ogranicena (kao neko stablo), i sad treba da omogucim da se vise takvih nizova spoji u jedan, pri cemu (and there's the catch), treba da postoji mogucnost da jedni nizovi prepisu vrednosti drugih, po redosledu kojim se mergu-ju.
Glup primer (u kvazi json notaciji ![]() { a:1, b:2, c:{d:3,e:4 }} + {c:{d:5, f:6}} = { a:1, b:2, c:{d:5,e:4,f:6 }} I tu je sad problem jer, koliko vidim, ni jedna od ugradjenih php funkcija (array_merge, array_merge_recursive) ne radi to bas tako kako meni treba, pa mi jedino prostaje da pravim foreach() rekurzivnu f-ju koja ce da radi merge, sto je daleko od brzog, narocito za duboko stablo... Jel ima neko bolju ideju, kako iskoristiti ugradjene php f-je da se to optimizuje (eventualno izbegne rekurzija iz php-a) ?
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
![]() |
||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
merge 2 verzije koda - cleaning up the mess | ivanhoe | Web aplikacije, web servisi i software | 5 | 03. 06. 2010. 15:16 |
Dva razlicita lang fajla - merge | pcigre | PHP | 8 | 09. 04. 2007. 22:31 |
Sinhronizacija (merge?) tabela | ivanhoe | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 3 | 26. 02. 2007. 07:29 |
vracanje niza iz funkcije | bojan_bozovic | PHP | 4 | 06. 02. 2006. 10:23 |