|
Planiranje i usability Planiranje, legalnost, privatnost, arhitektura, principi |
|
Alati teme | Način prikaza |
12. 05. 2006. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 12.05.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
LiveCam Streaming... uzivo preko amerike ;)
Pozdrav,
U potrazi za mogucim rjesenjem sjetih se ovog foruma pa se registrovah i pozdravljam ovim prvim postom Vec sam postavio pitanje na ESu (http://www.elitesecurity.org/tema/17...snika-kroz-64K) ali bilo je mnogo rano i sad kad ga citam nisam najstretniji kako zvuci pa da malo predefinisem pitanje ovdje. Dakle za pocetak trebam mi live prenos (webcam) sa povremenim ukljucenjem zvuka u tom live prenosu. Za 'vatanje slike predpostavljam da cu uzeti neki IP model kamere (sto vjetrovatno slajtli komplikuje ili pojednostavljuje ?!?! situaciju) ukoliko nebude postojala mogucnost PC + WebCam. Najveci problem je moj (kamerin) UP link?! Predpostavicemo da ide do max 64kbps. I tu se stvara probem vise simultanih posjetilaca na kameri sa takvim uplinkom. Na ESu sam slikovito predstavio "shemom" [LiveCam/AudioStream] ---> [PC=encoding] ---> [64 kb/s UP link] ---- > [VPS] <---> [10+ korisnika ] I sad gledam pa to se nerazlikuje od ideje shoutcast hostinga i sl jer i oni rade na principu da se jedan signal salje na shutcast server sa zvjerskim linkom odakle se bez problema distribuira na odredjeni broj slusalaca. E meni ovo isto treba samo sto je u pitanju live video stream. Pretpostavio sam da bi pristojan VPS mogao da podrzi instalaciju i upotrebu potrebnog softvera za "prihvat" stream-a sa kamere. (u primjeru na ES naveo sam VLC softvare) I dalje ga redistribuira potrebnom broju gledalaca Ima tu jos svega sto moze da se kaze ali da nekomplikujem/neduzim post... Ukoliko moze revizija gore iznesenog "plana", koliko je to ostvarivo Predlog softvera za upotrebu Bilo kakva dodatna info. je dobrodosla!! Usmjerite na pravi put pliz |
Alati teme | |
Način prikaza | |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Savet/preporuka za audio i video streaming | apolo | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 27. 01. 2011. 05:20 |
Live streaming...sta je potrebno? | 3banchi | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 13. 03. 2010. 20:29 |
div preko td-a | dee | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 07. 11. 2007. 10:11 |
Apliakcija za streaming | Marko Medojevic | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 03. 10. 2007. 09:17 |
streaming Le Web 3 - Paris | blogowski | Linkovi | 3 | 14. 12. 2006. 23:17 |