Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 03. 2008. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Strest test?
Trebam da proverim ponašanje servera i skripte (smf) pod većim opterećenjem, tj. sa dosta zahteva za različitim stranama istovremeno.
Kako, odnosno čime? Još kada bih mogao da pri tome merim koliko je vremena proteklo do početka slanja strane... mada može i bez ovoga.
22. 03. 2008. | #2 |
expert
Grand Master
|
mozda apache bench?
|
22. 03. 2008. | #3 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Nemam ssh na tom hostu. A i koliko vidim ne mogu mu zadati listu urlova koje da ''napada'' ili sam loše protumačio da m se definiše samo jedna putanja koju da poziva?
Potrebna mi je simulacija samo 40 istovremenih korisnika.
23. 03. 2008. | #4 |
expert
Grand Master
|
nisam siguran, ali trebalo bi da mozes da pustish bench na drugoj mashini
e sad, sto se tice putanje, da, samo jedan je URL broj istovremenih konekcija mozes zadati putem parametra a sto se tice razlicitih URL-a, ne znam mozda napisati prost skript koji pusta recimo 10 bench-a? |
23. 03. 2008. | #5 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 29.10.2007
Hvala: 1
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Mozes da probas JMeter. Vrlo fleksibilan program (mozda i suvise) za testiranje web aplikacija. Ima prolicno dobro uputstvo, ali treba malo vremena da se navikne na interfejs.
http://jakarta.apache.org/jmeter/ |
23. 03. 2008. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Probaj ovo mozda: http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=1484
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Test browsera | cvele | Opušteno | 6 | 16. 01. 2007. 22:44 |
Phishing test v1 | Ivan | Opušteno | 23 | 11. 12. 2006. 16:09 |
The Art Appreciation IQ Test | BluesRocker | Opušteno | 0 | 08. 08. 2006. 01:45 |