|
(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
30. 12. 2009. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 22.09.2007
Hvala: 8
39 "Hvala" u 10 poruka
|
jQuery datepicker - prepravak datuma na gubljene fokusa ?
Nakon pola sata gledanja po pomoći http://jqueryui.com/demos/datepicker/, napravio sam si ga kako mi paše, donekle.
Napravio sam si ga da se datum može ručno unositi, a klikom na kalendar(koji kao ikona stoji pored) se dobije prozorcic iz koje se može izabrati datum. Evo koda za to, ako nekome zatreba ili tek ući: Kôd:
echo " $(\"#$name\").datepicker({ "; echo " buttonImage: './images/calendar.gif',"; echo " changeYear: true,"; echo " changeMonth: true,"; echo " dateFormat: 'dd.mm.yy',"; echo " dayNamesMin: ['Ne', 'Po', 'Ut', 'Sr', 'Če', 'Pe', 'Su'],"; echo " duration: 'fast',"; echo " firstDay: 1,"; echo " maxDate: 'Today',"; echo " minDate: new Date(1999, 1 - 1, 1),"; echo " monthNamesShort: ['Sje','Vel','Ožu','Tra','Svi','Lip','Srp','Kol','Ruj','Lis','Stu','Pro'],"; echo " showButtonPanel: true,"; echo " showOn: 'button',"; echo " } );"; echo " });"; Input text box, uspiješno ne prihvaća ništa osim brojeva i "." i to je super. Ali ipak mogu unjeti 1.1.2004, a trebalo bi da bude 01.01.2004 ili 51.51.2005 u ovom slučaju mi je najlogičnije staviti datum na 12.12.2005. Da li netko ima kod koji to radi ? Predpostavljam da bi se to rebalo raditi sa: onClose događajem, ali nisam siguran da li se to odnosi na close izbornika jer bi meni zapravo trebalo kada se izgubi fokus iz input text box-a. Znam da se provjere trebaju opet raditi na php stranim,a li bih htio dodati i ovu gluposti u javascripti. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
JS DatePicker | Ivan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 0 | 17. 03. 2009. 20:29 |
Starost na osnovu datuma rođenja | bluesman | Code snippets | 0 | 08. 11. 2008. 15:26 |
Provjera datuma i vremena | tesic | PHP | 2 | 20. 10. 2008. 16:45 |
2 pitanja u vezi MySQL-a i PHP-a u vezi datuma | misko_ | Sva početnička pitanja | 16 | 17. 06. 2008. 19:04 |
jQuery i Ext | Ilija Studen | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 7 | 02. 03. 2007. 12:25 |