|
Flash Flash, actionscript |
|
Alati teme | Način prikaza |
15. 09. 2007. | #1 |
Стојан Илић
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 31.10.2006
Hvala: 1
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Microsoft Silverlight 1.0 released
http://silverlight.net/Default.aspx
Da li ih neko vidi kao ozbiljnu konkurenciju. Do sada su im svi pokusaji bili ocajni, nadam se i sada. Nazalost postoji dosta .NET developera, tako da moze svasta da bude za par godina |
16. 09. 2007. | #2 |
Lokalno njuskalo
Qualified
|
Sta da kazem, definitivno nije privuklo moju paznju!
|
16. 09. 2007. | #3 |
novi član
Datum učlanjenja: 16.09.2007
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Generalno, ozbiljna konkurencija Flash-u nije, ali sada postoji i druga opcija:
- Podrzan je na svim vecim browserima (kao plug-in IE, FF, Opera, Safari...) - Od kada je Adobe uzeo Flash, meni je CPU 100% na svakom sajtu koji bi makar i imao Flash baner, bilo iz IE-a, bilo iz FF-a, bilo iz Opere, dok u slucaju Silverlighta to nije - Sve je bazirano na XAML-u koji je ustvari XML, sto znaci da je Silverlight "otvoren" za "hand-writing" development Stoji da nije "cross-server-platform" jer radi samo na IIS-u (MS web serveru) i da ce biti jako tesko naci hosting koji ce ga podrzavati (npr. tek od skora se pojavljuje komercijalni hosting koji podrzava MSSQL 2005, a vec se sprema izlazak MSSQL 2008) jer se "engine" bazira na .NET 2.0, tacnije .NET 2.X (MS ga zove .NET 3.0, ranije WinFX) i njegovom grafickom podsistemu Microsoft Presentation Fundation . Dakle, client-side ce proci, dok ce za server-side ici malo teze. Flash nije umreo... ;-) |
17. 09. 2007. | #4 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 19.03.2006
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Nešto si pobrkao, Silverlight nije "cross-server-platform" on je "cross-browser, cross-platform" plugin (ako ne vjeruješ meni odi na službeni site). Vrti se na svakom normalnom web serveru, samo što IIS ima neke dodatne fore oko streamanja.
Nisam još vidio da netko spominje Silverlight u serverskom kontekstu jer on je zamišljenn kao klijentski alat. |
17. 09. 2007. | #5 | |
Стојан Илић
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 31.10.2006
Hvala: 1
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Citat:
Ono sto mi se ne svidja sto vrlo cesto bez razloga puca sam player, i tu boljku nikako da rese. |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Smarty 3 Released | bluesman | PHP | 27 | 19. 03. 2011. 02:30 |
ZendFramework 1.0.0 released... | LiquidBrain | Web aplikacije, web servisi i software | 0 | 06. 07. 2007. 15:30 |
Microsoft - Silverlight?!?!? | LiquidBrain | Web aplikacije, web servisi i software | 20 | 11. 05. 2007. 08:30 |