23. 02. 2006. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Dokle, bre, dokle? :)
Nasmijani anonimci na sajtovima raznih korporacija, udruzenja i organizacija... Je li to neki marketinsko-subliminalni fazon ili samo trend? OK, i ja sam malo ustao na lijevu nogu jutros, ali mi pomalo nejasno da se jedna ideja toliko rabi na sve strane...
23. 02. 2006. | #2 |
Moderator
Expert
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 10
40 "Hvala" u 20 poruka
|
Još nešto zanimljivo, pogledajte fotku, reč je o ženi u "srednjim godinama". Znači , nisu više u pitanju "mladoliki, razdragani, samozadovoljni japiji".
23. 02. 2006. | #3 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.02.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
To je bas zanimljivo, mladi i uspesni "japiji" zagledani u svetlu buducnost,
korporacijske zgrade sve u staklu...a na sajtovima nema nema nikakvog kontakta Ima milion takvih sajtova. |
23. 02. 2006. | #4 | |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Off Topic: Citat:
23. 02. 2006. | #5 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.11.2005
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Meni se ovo jako dopada tako da sam i ja odlucio da stavim nasmijanu facu na srpko.com, samo jos sa Mashom da sredim autorska prava...
http://home.fotocommunity.com/masha/...4748&d=2908843 |
23. 02. 2006. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ali koja je alternativa? Kada sam prosle godine radio neke flyere za jedno penziono osiguranje, komentar na fotke koje sam stavio je bio: mnogo su bre nasmejani, nije tako u srbiji.
Pa sta da stavim? Smorene penzose koji kopaju po kontejnerima? Ideja je da uz to osiguranje sledi bezbrizan zivot, znaci nasmejani ljudi. Na kraju smo isli na neku neutralnu fotku tipa "matorani igraju sah na kališu".
23. 02. 2006. | #7 |
Knowledge base
Wrote a book
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Alternativa je ne stavljati fotografije kao dio dizajna
Zapravo, to za penzionere je specijalan slucaj, tu je sasvim ok. I ova fotka gore bi bila ok da se radi o sajtu "Prakticne zene"...
23. 02. 2006. | #8 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 26
319 "Hvala" u 22 poruka
|
Kliše koji je prisutan odkada je img tag stigao na Web i kojeg će biti vovijek vijekova...
A kliše su donijeli ex-advertajzeri koji su prvi krenuli da rade komercijalne sajtove, dot-com je napravio trend od istog. Sve posle 2000. na taj šablon je manje više neinspiracija i kopiranje ranijih šablona. Sada kada prelistam bilo koji magazin reklame za banke i slične "ozbiljne i od povjerenja" institucije se u 90% slučajave sastoje od fotki u tom fazonu, sve haj end hepi. Sad opet je sve stvar brendinga, mislim kako jedna organizacija može da se probije pored ostalih dvadeset koje u kampanjama (ili na sajtovima) koriste fotke na identično jednoličan fazon? Jedino u situaciji kada se ad kampanja/sajt rade čisto radi stalnog informisanja o njihovom prisustvu na tržištu sa već izgrađenim brendingom. |
23. 02. 2006. | #9 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Kako god, ali ti nasmejani likovi funkcionisu. Evo stvarno, koja je alternativa? Staviti nekog namrgodjenog sluzbenika?
23. 02. 2006. | #10 |
Pilece krilce(reš)
Master
|
Ipak postoji razlika izmedju nasmejanih likova koji koliko-toliko predstavljaju ciljnu grupu ili "ucesnike" sadrzaja strane (recimo telefonistkinja, devojka ili mladic u poslovnom odelu kako pricaju telefonom ili analiziraju grafikone na tftu...znaci direktna simbolika) i nasmejanih (ili pak ne) lica koji totalno odudaraju od cele price.
Prvi nacin je masovno rabljen sad vec johoho godina i zaista je dosadio i bogu i narodu, dok je ovaj drugi po meni dosta zanimljiviji i jos uvek (srecom?) nedovoljno iskoriscen...to je elemenat sa kojim moze da se posalje poruka, a da sa druge strane bude extra kreativan i zanimljiv. evo za konkretan primer onaj tvoj dirigent...sta njemu fali |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ISP i DNS problemi, dokle vishe.. | ivanhoe | Domain Name Service (DNS) | 6 | 11. 01. 2012. 19:19 |
Dokle ? | deda | Istine i zablude | 22 | 23. 11. 2009. 16:23 |
B92 Blog - Dokle 'vako ? | Mr.Paja | Opušteno | 19 | 03. 04. 2007. 11:47 |
Radno vrijeme: dokle više? | mungos | Opušteno | 27 | 14. 12. 2006. 11:13 |
Dokle? | Ilija Studen | Opušteno | 32 | 15. 06. 2006. 12:44 |