|
Opušteno Trenutak za pauzu - Ćaskanje. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
20. 08. 2013. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Preporuka srednje škola za programere?
Došlo je vreme da moj sin kreće u 8 razred i polako razmišljamo šta će dalje. On je izrazio želju da se bavi programiranjem. Iskreno više bih voleo da je starleta, političar, pandur, lopov ili da se dobro uda, ali izgleda da je glup na oca - nesposoban da bilo šta smulja, ume samo da rmbači
E sad, pitanje je za koju srednju školu da se odluči. Ja sam završio IV beogradsku gimnaziju, smer programiranje, ali to je bilo pre 24 godine - mislim da je prvi takav smer otvoren kod nas. Ne znam kakvo je stanje danas i koja srednja škola je dobra, tada je IV beogradska bila jedna od boljih u Beogradu ali čujem da danas nije više tako. Dakle, ako znate nešto - podelite
20. 08. 2013. | #2 |
Miljenko Rebernišak
Qualified
Datum učlanjenja: 05.03.2009
Hvala: 4
25 "Hvala" u 22 poruka
|
Racunarska gimnazija ili matematicka gimnazija je moja preporuka. Po onome sto sam video (zavrsio sam ETF sad) kolege iz ovih skola imaju dobru osnovu kako programiranja, tako i matematike.
Ako voli i elektroniku onda mozda i Tesla nije losa.
20. 08. 2013. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Nadji mu skolu u kojoj ce da stekne dobre radne navike, a programiranje (ili sta vec odluci da radi u medjuvremenu, nesto peto verovatno) ce sam da pokupi...
Sa te strane je matematicka gimnazija odlicna, samo je tu tesko upasti... I neku skolu u kojoj mu ortaci iz razreda nece biti krimosi, zato je mozda bolje tehnicke skole izbegavati... meni je u Tesli preko pola razreda do kraja skole vec imalo dosije u policiji, i tu definitivno vazi ona prica o upadanju u lose drustvo... pre ili kasnije se svi promangupiraju kad su u takvoj 90% muskoj sredini...
21. 08. 2013. | #4 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Jesu li ti nešto predavali Žare, Gane, Jelka, Bankica, Pušara...
Dete mojih prijatelja se ove godine upisalo u IV, te su se dosta raspitivali (usput i ja pomalo) i po tome je IV sasvim solidna gimnazija, jedna od boljih. Koliko sam čuo, deca koja tamo idu su uglavnom zadovoljna školom. Po priči, deca se teraju da misle, malo više pažnje se poklanja tome da se gradivo razume, nego da se nabuba. Ako je zaista tako, reklo bi se da se škola nije puno promenila na gore, bar ne u poređenju sa drugim školama. Od ostalih, I i V važe za bolje (tim redom), više se traži, pa se izađe sa boljim znanjem, što je sasvim ok ako dete ima radne navike ili hoće da ih stekne. Kontroverzne informacije su za XIV koja je nešto popularna u poslednje vreme, u kojoj je kriterijum možda malo manje strog. U ostalim školama, kako ti se zalomi kod kog profesora. MG je sada klasa za sebe, mislim da je razlika veća nego što je bila u tvoje i moje vreme, kada i nije bilo tako uočljive prednosti u odnosu na IV. |
22. 08. 2013. | #5 |
expert
Grand Master
|
ne znam skole u beogradu
ali kao sto rekose kolege iznad mene: radne navike, drugari, t.j. sredina takodje: skola gde provereno ucitelji imaju i zelju da rade sa ucenicima, a ne samo da predaju "znanje" u svakom slucaju, srednja skola je bitnija da se (do)oforme navike i pogled na svet, nego li sto ce ga nauciti programiranju sa druge strane: ja svoje dete ne bih poslao u skolu gde ce ga sadrati od "ucenja i discipline" moze da se vrati ko bumerang posle to |
22. 08. 2013. | #6 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 03.05.2007
Hvala: 40
51 "Hvala" u 30 poruka
|
MG sa tim sto je tesko poloziti prijemni. Takodje postoji vise vrsta matematika koje su veoma teske. Programiranje koje se izucava tamo je na nivou 2-ge ili 3-ce godine tezih fakulteta kao ETF npr.
|
25. 08. 2013. | #7 |
član
Certified
|
Matematicka Gimnazija je najbolji izbor ukoliko mu ide matematika. Posle ukoliko se opredeli za ETF, bukvalno ce se prosetati kroz veliki broj predmeta.
25. 08. 2013. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
mada nemoj na ETF da saljes dete, uci na nasim greskama
25. 08. 2013. | #9 |
član
Certified
|
Gde bi ga ti poslao?