04. 03. 2011. | #1 | |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
problem sa php.ini
Pokusavam da osposobim PHPUnit kod drugarice, sve sam lepo instalirao preko pear-a, php radi normalno, medjutim nikako ne mogu da mu namestim dobar include_path kad se pokrece iz komandne linije (pa zato phpunit pukne). U pitanju je php 5.2.11 na Win7 masini, php je instaliran u C:\Program Files\PHP, a php.ini se nalazi u C:\Windows
Kad uradim php -i dobijem sledece (izmedju ostalog): Citat:
Dalje, ovo u include path, taj string se ne pojavljuje nigde na kompu, pretrazio sam sve fajlove. U php.ini je include path setovan kako treba, ali on ocigledno ne ume da ucita dobar ini fajl. Jel on to dohvata iz registry-ja, ili je negde hardkodovana ta putanja? jel se desavalo nekom nesto slicno? Pretpostavljam da je nesto do Win7 privilegija ? EDIT: privilegije su u pitanju, kad pokrenem CMD kao admin onda sve radi. Koji je najbolji nacin da podignem privilegije, a da ne otvorim rupu na masini?
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 04. 03. 2011. u 02:03. |
|
04. 03. 2011. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 15.06.2005
Hvala: 12
12 "Hvala" u 11 poruka
|
meni se desilo to, skoro...
tek kad sam startovao notepad "as administrator", i onda odatle editovao php.ini, tek tad sam nasao ta podesenja koja sam mislio da vadi napamet... ocigledno, ti kad editujes sistemski fajl, on pravi tvoju (user-ovu) kopiju, pa se ti tripujes da nesto menjas, a original php.ini koji php cita ostaje isti...
04. 03. 2011. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nije to, ovde je obrnuto, ja sam php.ini odmah editovao kao admin (moram tako jer je u Program Files). Kad pokrenem CMD kao admin, onda sve radi kako treba... kad pokrenem kao obican user onda on ne moze da procita php.ini uopste, valjda jer je u sistemskom folderu, pa onda koristi default podesavanja...
07. 03. 2011. | #4 |
expert
Grand Master
|
hm, pa obrisi php.ini iz windows i prebaci u program files?
t.j. stavi tvoju verziju tamo odakle ga cita cmd bez privilegija? |
07. 03. 2011. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ne moze da ga procita ni iz Program Files bez privilegija... jedino da sad ceo PHP prekopiram negde van sistemskih foldera, ali ima valjda neka fora u Windowsu da se namesti da php-u dozvolim pristup tim fajlovima? Ja sam namestio da Everyone ima read pravo na tom fajlu, ali to izgleda nije dovoljno...
Problem je privremeno resen tako sto se phpunit poziva iz CMD sa administratorskim privilegijama i onda radi ok... ali to je zaobilazenje problema, a ne resenje...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 07. 03. 2011. u 14:14. |
|
|