|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 05. 2008. | #1 |
novi član
|
[REŠENO] Photoshop i Color Profile - žućkasta boja
Instalirao sam PS CS3 i odmah me je na pocetku obavestio da je color profile monitora defective.
Inace, taj problem sam imao i sa nekim drugim monitorom, ali sam tada stiskao ignore. Sada sam pritisnuo use anyway. Na drugom monitoru sam jednom odabrao use anyway i desilo se isto sto i sada - bela je postala žućkasta. I sada "kreativno kombinujem" ne bi li dobio belu. Pokusavam preko Edit > Color Settings... i View > Proof Setup i View > Proof Colors, ali ne mogu dobiti belu :/ Hvala unapred... |
08. 05. 2008. | #2 |
novi član
|
Hm... u Color Settings sam stavio Monitor Color, a u Proof Setup -> Monitor RGB. Proof Colors je odstrikliran. I sad je bela...
|
08. 05. 2008. | #3 |
novi član
|
Opet žučkasta boja! A u...
Otvorio sam neke transparentne GIF-ove i napravio ih grayscale, ali umesto bele vidim da u color selecetu umesto bele - žućkasta. A kao i u prethodnom mom odgovoru, stoji isto: Monitor Color i Monitor RGB... Izvinjavam se ako je ovo 2much noob. EDIT: btw, kada strikliram Proof Colors, onda bude crno-belo. Takodje, kada iz grayscale moda vratim u RGB, bela je bela. Poslednja izmena od pedjamusic : 08. 05. 2008. u 11:14. Razlog: zaboravio da spomenem proof colors i menjanje image > mode |
08. 05. 2008. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Control Panel -> Adobe Gamma i pomocu toga kreiras novi color-profil
08. 05. 2008. | #5 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Startuj Adobe Gamma pa proveri tamo, desi se neki put da on namesti nesto totalno bzze.
08. 05. 2008. | #6 |
novi član
|
Hm... nemam Adobe Gamma u Control Panel-u...
Btw, u pitanju je Samsung 2232BW. Na prethodnom, IBM P260, nikada nije prijavljivao defekt color profile. EDIT: imam instalirano MagicTune i Samsung NatularColor. No, nemam za menjanje profila... valjda... EDIT: sada je boja uvek bela (Monitor Color + Monitor RGB), ali kada Mode > Grayscale, moram striklirati Proof Colors, ali kada vratim na Mode > RGB postaje žućkasto Poslednja izmena od pedjamusic : 08. 05. 2008. u 14:06. |
08. 05. 2008. | #7 |
novi član
|
Nasao sam na netu (koji je proradio... za sada...) da su i drugi imali problema sa Color Profile istog monitora (Samsung 2232BW), a resenje je da se koristi profil monitora Samsung 226BW.
Sad je kao ok. Eto, ako neko naidje na isti problem... |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Windows color profile | bluesman | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 2 | 13. 09. 2008. 13:39 |
photoshop - pozadina | mirko | Sva početnička pitanja | 2 | 30. 12. 2007. 12:55 |
background-color u FF... | Misko | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 03. 12. 2007. 20:04 |
Photoshop the Supermodels | drdrksa | Linkovi | 10 | 16. 11. 2005. 01:18 |
IE brlja background-color | andrej | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 29. 10. 2005. 20:35 |