(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
07. 02. 2011. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.02.2011
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
HTML 5 ili 4?
Pozdrav svima!
Poceo sam da ucim HTML, nameravam da posle predjem i na CSS, JS i sl. E sad. Da li odmah krenuti sa pisanjem koda u HTML 5 koji je kazu, izuzetan, ili se drzati 4-ke. Prosto, ne zelim da gubim vreme ako vec ne moram, i ucim neke tagove koji se ne koriste....Evo recimo, zavrsio sam primere iz knjige "HTML 4 za neupucene" i sada vidim na sajtu w3c, da se gomila tih tagova ne koristi, odnosno da se preporucuje CSS. Da li je 5-ica uopste sigurna, i da li je taj standard u potpunosti prihvacen/usvojen? Da li krenuti sa HTMl 5? Hvala! |
07. 02. 2011. | #2 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
HTML 5 je nadogradnja na HTML 4, tako da bi svakako trebalo da kreneš od četvorke i savladaš je kako treba, a da polako kreneš da ispipavaš HTML 5, gledaš kako ide implementacija, šta koji browser podržava i koje su stvari sigurne za korišćenje...
http://diveintohtml5.org/ http://html5demos.com/
07. 02. 2011. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Ne postoji tu HTML 4 ili 5, vec je to HTML.
HTML5 specifikacija ce biti verovatno otvorena do 2020 godine, tako da imas dovoljno vremena da se bavis svime ... moras da pocnes od pocetka pa da shvatis zasto je sve to tako kao sto jeste ...
07. 02. 2011. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
Mislim da ce se svi sloziti sa ovim:
Treba raditi u html4, a pripremati se za html5 |
07. 02. 2011. | #5 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
HTML5 je šlag na tortu... Moraš naučiti sve "definicije" http://www.w3schools.com/html/default.asp, kasnije HTML5, a ono što je više nije validno, odbaci.
Sve to što naučiš će biti više teoretski, zato je najbolje da postaviš sebi neki izazov, "kopiraj" dizajn neke stranice... |
08. 02. 2011. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
Slazem se u potpunosti sa kolegama, al moram da dodam jos nesto, primetio sam da si rekao sad ucis HTML, pa ces onda CSS, JS itd....Krece se sa HTML-om, uz koji se obavezno odmah uci i CSS.
Kreni ti lepo sa HTML-om uopsteno, da naucis osnove, nije bitno koji HTML...dodaj tome i CSS takodje kreni od osnova, a kad budes radio na nekom projektu sam ces filtrirati sta ti je bitno od toga sto znas a sta ne.
08. 02. 2011. | #7 |
novi član
Datum učlanjenja: 07.02.2011
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
html
Hvala!
Poslusacu vas savet, HTML 4, here I go... |
|
|