|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
27. 09. 2008. | #1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
C# checkedListBox.Items.RemoveAt()
Koristim ovaj kod (dole) za brisanje chekiranih itema ali mi uvek ostaje jedan neobrisan item:
Code: Kôd:
for (int i = 0; i <= checkedListBox2.CheckedItems.Count - 1; i++) { checkedListBox2.Items.RemoveAt(i); } checkedListBox2.CheckedItems.Count vraca pravi broj itema ... U cemu je problem ? Hvala.
27. 09. 2008. | #2 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Off Topic: zar nije bolje i < checkedListBox2.CheckedItems.Count nego i <= checkedListBox2.CheckedItems.Count -1 jedna matematicka operacija manje u for petlji. Pravo pitanje je odakle pocinje index, da li od 0 ili od 1 ?
27. 09. 2008. | #3 |
profesionalac
Professional
|
Da li si probao:
Kôd:
for (int i = 0; i < checkedListBox2.CheckedItems.Count; i++) edit: Preteče me bluesman... Poslednja izmena od Nenad Vasić : 27. 09. 2008. u 00:27. |
27. 09. 2008. | #4 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Ovo sam uzeo samo primer iz nekog texta, petlju cu da sredim.
Index valjda pocinje od 0 ? Btw, mislim da moram prvo da uzmem broj itema pa da sa tom varijablom radim u petlji jer se ovako dinamicno menja ... (?)
27. 09. 2008. | #5 | |
profesionalac
Professional
|
Što ne probaš? A inače moguće je to što si rekao jer se u php-u na primer dešava ovo:
Kôd:
<?php $blah = array_fill(0, 10, 'blah'); for ($i=0;$i<count($blah);$i++) { echo count($blah)."\n"; unset($blah[$i]); } ?> Citat:
Poslednja izmena od Nenad Vasić : 27. 09. 2008. u 00:43. |
|
27. 09. 2008. | #6 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Resio sam ovako:
Kôd:
while (checkedListBox2.CheckedItems.Count > 0) { checkedListBox2.Items.Remove(checkedListBox2.CheckedItems[0].ToString()); }
27. 09. 2008. | #7 | |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
Citat:
27. 09. 2008. | #8 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Da da, u tome je bio problem. Obicno skontam resenje kad postavim pitanje
27. 09. 2008. | #9 |
I'm a PC too.
Wrote a book
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 82
130 "Hvala" u 89 poruka
|
U stvari, ti si sve na ovoj temi naveo da rešavaju krivi problem (uključujući i mene). Ovo što sam ja primetio sinoć je samo jedna stvar, ali problem je u samom algoritmu koji si postavio.
Možda nije loše da još samo malo komentarišemo.. Kôd:
for (int i = 0; i <= checkedListBox2.CheckedItems.Count - 1; i++) checkedListBox2.Items.RemoveAt(i); 1. u kolekciji imamo 10 elementa, 4 su štiklirana 2. pošto su 4 elementa štiklirana, ukloni elemente 1, 2, 3 i 4. Naravno da je pogrešno: to što imamo 4 čekirana elementa, ne znači da su oni na pozicijama 1-4. Čini mi se da je i tu bio problem.
Commercial-Free !!! Poslednja izmena od degojs : 27. 09. 2008. u 17:29. |
27. 09. 2008. | #10 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
CheckedListBox.CheckedItems Property
- Collection of checked items in this CheckedListBox Cini mi se da "CheckedItems" vraca niz chekiranih itema koji pocinje od 0. (Nisam siguran jer sam pocetnik sto se tice C#-a, javice se vec neko iskusniji ...) Btw, greska je nastala jer checkedListBox2.Items vraca sve iteme a ne samo one koji su chekirani.
Testiranje bezbednosti web aplikacija Poslednja izmena od Ivan : 27. 09. 2008. u 19:22. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
42 tech items for Flex Developers to research, study and watch in 2008 | MrSteel | Flash | 0 | 21. 12. 2007. 19:40 |
fali mi "Show Desktop Items" u windowsima ?? | ivanhoe | Opušteno | 10 | 30. 06. 2006. 00:20 |