|
20. 11. 2012. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
WP plugin - handlovanje URL-a
Jel postoji nacin da se za odredjeni url pozove neka metoda mog Wordpress plugina?
Znam da to moze da se nabudzi tako sto bih uradio template_redirect pa onda iz templejta pozivao svoje metode, ali mi je to ruzno. Isto vazi i za metodu da plugin kreira pages, pa tako handluje url-ove, to je jos ruznije, a i nije mi tesko da podesim rewrite. Medjutim ne znam kako da sprecim WP da udje u kreiranje svog glavnog querija na bazi, a ovde je to potpuno nepotrebno jer plugin radi ceo posao... Treba mi da iz WP-a mogu da handlujem restful API pozive, da bi neki servisi mogli da me pinguju i salju mi obavestenja... sve ukupno su to 2 URL-a sa par varijanti varijabli, znaci nista ogromno, ali mora da bude 100% bazirano na pluginu i automatizovano, jer ce ici na puno sajtova...
20. 11. 2012. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
I naravno 5 minuta nakon sto sam postovao pitanje sam shvatio kako da to uradim sa parse_request hook-om...
Jel ima mozda jos neki bolji nacin?