|
PHP PHP aplikacije, Smarty, PEAR |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 11. 2014. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka
|
Organizacija baze - problem for petlja u for petlji
Zelim da napravim obican tzv. task planer. Zamislio sam to kao jednu tabelu gde ce prva kolona biti datum (raspon datuma koji odabere korisnik) a druga kolona aktivnosti za taj dan.
Nesto ovako... Najpre muci me pitanje kako organizovati bazu? Ja sam krenuo ovako: Kôd:
$dateString = '09.03.2014'; $startDate = new DateTime($dateString); $period = new DateInterval('P1M'); $endDate = clone $startDate; $endDate->add($period); $interval = new DateInterval('P1D'); $daterange = new DatePeriod($startDate, $interval ,$endDate); $i=1; foreach($daterange as $date){ $temp = array(); // the following line will be used to slice the Pie chart $temp['ID'] = $i; $dejt = $date->format("l") . PHP_EOL; $temp['datum'] = '<strong>'.$dejt.'</strong></br>'.$date->format("d/m") . PHP_EOL; $temp['naziv'] = 'Treba napraviti podatke'; $rs1 = $db->prepare('SELECT naziv FROM aktivnosti WHERE id_aktivnosti=:idd'); $rs1->bindParam(':idd', $i); $rs1->execute(); $naz=$rs1->fetchColumn(); $temp['vrsta'] = $naz; $output['data'][] = $temp; $i++; $jsonTable = json_encode($output); } |
05. 11. 2014. | #2 |
expert
Grand Master
|
ne vidim bazu, pa govorim napamet, ali definitivno moze jednim SQL-om
koristi JOIN, ili range datuma u WHERE |
05. 11. 2014. | #3 | |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 25.10.2012
Hvala: 16
32 "Hvala" u 9 poruka