Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
09. 10. 2010. | #1 |
Mister
Master
|
Tracking emails
Treba mi neki jednostavan način da ispratim ko je/kad je otvorio email. Znam za foru da pratim image ali šta ako korisnik čita emailove bez slika ili prima samo text poruke. Našao sam i readnotify ali vidim da postoji limit do 2000 emailova (a i nije free).
Častim pivom(ima) za ideju/rešenje.
09. 10. 2010. | #2 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Nema pouzdanog načina, bar koliko mi je poznato. Embedovana sličica je toliko puta zloupotrebljena da u današnje vreme, po defaultu, mail klijenti znaju za foru i ne prikazuju eksterne slike. Servisi poput ReadNotify verovatno koriste neki skript, što opet može da trigeruje upozorenje primaocu, pa ispadaš spamer ili nešto još gore.
Jedini regularan način je Message Disposition Notifications (RFC3798). Funkcioniše dodavanjem odgovarajućeg headera u poruku koji klijent primaoca prepoznaje i reaguje shodno tome (pita korisnika, ukoliko nije namešteno da automatski vraća odgovor, a po defaultu nije). Koliko znam, neki webmail klijenti čak i ne rade sa MDN. Neko, šta će to tebi, da nisi spamer? |
"Hvala" nn.nn za poruku: |
09. 10. 2010. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
najbolja je fora da ponudis ljudima neki link na koji ce zeleti da kliknu, znaci social engineering. Tipa kliknite da procitate ostatak texta, ili pogledate sliku ili vec nesto. Pa onda preko hitova na taj link znas tacno iz kog su emaila dosli.
10. 10. 2010. | #4 |
Mister
Master
|
Hvala na pomoći. Nisam spamer već se spremam da krenem u malo ozbiljniji marketing. Imam oko 26k subscribed korisnika na jednom sajtu pa hoću da predstavim neke novosti.
MailChimp i sl. je $150/mo pa bi radije napravio nešto na svoju ruku. Našao sam PHPList koji prati bounce, koristiću GA da pratim statistiku ali mi treba opcija da približno vidim ko je otvorio/pročitao email. Znam da ništa nije pouzdano ali sam zadovoljan i sa približnim rešenjem. Probaću sa ovim: mdn-request-header = "Disposition-Notification-To" ":" mailbox *("," mailbox)
10. 10. 2010. | #5 |
Dusko Petrovic
Professional
|
jedno offtopic pitanje, da li je tih 26K korisnika domacih ili stranih?
ako su stranci mislim da sa tolikom listom mozesh da zaradish vishe od tih $150/mes koliko bi te koshtao MailChimp/Aweber/ko vec
11. 10. 2010. | #6 |
Сваро́гъ
Na probnom radu
|
Mislim da je ovo rešenje tvog problema http://www.openemm.org/
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
ROI tracking PHP skripta | Mr.Paja | PHP | 1 | 24. 12. 2007. 03:11 |
Bug tracking softver | jablan | Web aplikacije, web servisi i software | 7 | 16. 05. 2006. 11:18 |
Ad networks & tracking tools | Dejan Bizinger | Marketing i SEO | 0 | 21. 02. 2006. 16:31 |