|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
05. 10. 2007. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Optimalan load - gde povući granicu
Danas treba da pustimo activeCollab 1.0 na net, ali stvarno ne znam kakvom trafficu da se nadam. Možda prođe skroz nezapažano, a opet možda bude i prilično čupavo.
Uglavnom, ideja je da skripte počnu da uslužuju samo statični sadržaj onog trenutka kada server load dosegne određenu granicu, ali ne znam koju vrednost da podesim (prvi put petljam sa tim). Dokle biste gurali 2xPIV na 3GHz sa 2GB RAM-a box koji vozi FreeBSD 5.4? Gde biste rekli da počne da uslužuje samo statiku?
05. 10. 2007. | #2 |
old school
Professional
|
Vikend je poceo i ne vjerujem da ce load biti toliko ogroman, da zagusi server...
Sta cekas vise?
05. 10. 2007. | #3 |
133t
Master
|
uh, to stvarno zavisi.
nekad ti load moze skociti na 10 zbog jednog sporog querija ili zbog gomile traffic-a u prvom slucaju ce verovatno sve da se zamrzne, u drugom ce verovatno doci do usporenja. za pocetak ja bih visio par sati ispred konzole, ionako ce prvih 2-3 sati biti najgore, tu taman mozes da opipas situaciju. |
05. 10. 2007. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pa sve iznad 2 znaci preopterecenje, odnosno usporenje u serviranju strana. Bitno je da se gleda average load na bar 5minuta, da ti privremeni peakovi ne bi dali laznu sliku, tako da bih ja isao logikom da ako se 5 minutes average podigne na recimo 4 onda treba reagovati. Naravno ovo mnogo zavisi od samog sajta, najbolje je ovo sto kodi kaze, posmatraj load, posmatraj sajt, pa vidi u kom trenutku ce krenuti da se primetno gusi, tako ces znati za ubuduce tacno gde je granica...
Takodje, ako mozes, podigni min broj dece apachu, da bude spreman na nalet korisnika...
05. 10. 2007. | #5 |
Scarface
Qualified
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 29
4 "Hvala" u 2 poruka
|
Off Topic: Iskreno, ja sam očekivao da aC danas vec bude dostupan. Kada se premijera proizvoda najavi za 5. oktobar, valjda bi trebala da bude između noći sa četvrtog na peti a ne sa petog na šesti oktobar, jedino ako nije precizirano drugačije. Baš sam se čudio šta se dešava. |
05. 10. 2007. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
dualcore moze da pravi i load 7 a da niko ne primeti da je server opterecen.
recimo da bih reagovao na 7. jedan veci domaci forum je konstantno na 7, pa niko nista ne primeti [nije mycity ]. |
06. 10. 2007. | #7 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Stvaih da kada dođe na 4 prikaže korisniku poruku da je server opterećen i da proba kroz par minuta, ali samo na demo. Sa tim bi trebalo da preživimo noć, a sutra ćemo već videti...
Hvala za komentare
17. 10. 2007. | #8 | |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Citat:
Više informacija statusima i Googlu: http://www.google.com/support/webmas...3&topic=&type= |
|
17. 10. 2007. | #9 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nisam servirao odgovarajući kod - server se fino drži uprokos stalnom terorisanju. Pitanje je samo šta će se desiti onog trenutka kada pustimo newsletter... Biće dežuranja :-)
17. 10. 2007. | #10 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
ako nije tajna, koliko je tvoj sajt posecen kad ima tako veliki load?
moj obican P4 na 3ghz [2gb ram] je bez problema gurao 17.000 poseta dnevno... samo uvece je imao pikove do 2.5 load, i to je bilo retko. opteron 1218 [dualcore] sa 4gb ram tu istu posetu podnosi sa 0.5 load. |
|
|