|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
03. 06. 2011. | #1 |
Wait, What?
Qualified
Datum učlanjenja: 21.03.2010
Hvala: 8
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Wordpress i informacije iz staticnih fajlova
Pozdrav. Nisam nikad radio u WP-u al mi je sad potrebno nesto da izradim pa mi je potrebna ideja kako bih najbolje to mogao da odradim...
Sajt vec ima jedno 2k postova koji su upisani u bazi, meni sad treba da ubacim 200k postova koji su spremljeni u php fajlu a ne u bazi (da je ne opteretim) I sad mene zanima koje je nabolje/najlakse resenje da se to odradi? Meni se cini da mi je najlakse da uzmem poslednji id iz baze i max ID i da sve izmedju poslednjeg id-a i max id-a izvlaci iz php fajlova...Ali kako ja da priskocim WP-u i da mu to "kazem" .. jel da pravim plugin pa preko njega ili da editujem sam WP ... ? Bilo kakva pomoc bi mi dobro dosla... Hvala EDIT: i jos su trenutni permalinkovi /year/month/title
03. 06. 2011. | #2 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.02.2009
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
|
Hoces da pokrenes WP sa 200k postova? Zelim ti puno srece.
Nisam bas razumeo ovaj deo oko ID-jeva, i postova koji su spremljeni nesto u bazu nesto u php fajl. Sto se tice ubacivanja postova automatski mozes koristiti wpdb i funkciju insert npr: $wpdb->insert($wpdb->posts, $post_data). Ali se potrudi da uradis "ciscenje" naslova, urla i ostalog ako vec nisi (sanitize title, url, slug, sve sto radi i wordpress, mozes koristiti postojece funkcije). |
03. 06. 2011. | #3 |
Wait, What?
Qualified
188 "Hvala" u 14 poruka
|
sve je to ocisceno tj pripremljeno... i svaki post/artikal koji je spremljen u fajlu ima svoj ID, tags, description etc...
I omasio sam par nula...u pitanju je dva miliona postova... Ubice WP ? I izgleda da nisi razumeo... ne treba mi stavljati u db te postove vec da ih WP cita iz fajla po potrebi...
03. 06. 2011. | #4 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Imas funkciju wp_insert_post za to
http://codex.wordpress.org/Function_...wp_insert_post Samo je stavi u loop. Ja ovo koristim za slanje postova sa frontend: Kôd:
// Add the content of the form to $post as an array $post = array ( 'post_title' => $title, 'post_content' => $content, 'post_category' => $cat, // Usable for custom taxonomies too 'tags_input' => $tags, 'post_status' => 'draft', // Choose: publish, preview, future, etc. 'post_type' => 'post' // Use a custom post type if you want to ); $post_id = wp_insert_post($post); // Pass the value of $post to WordPress the insert function Kôd:
print '<pre>'; print_r ($post); print "</pre>"; |
03. 06. 2011. | #5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Glupo pitanje: kad već nećeš podatke u bazi, što ne bi odmah generisao statičke strane? Čemu guranje kroz WP?
|
03. 06. 2011. | #6 |
Wait, What?
Qualified
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Nije glupo pitanje.... vec ce moje pitanje biti glupo ... jel mislis sto koristim WP ili nesto drugo?
03. 06. 2011. | #7 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 24.02.2009
Hvala: 0
11 "Hvala" u 7 poruka
|
Sad je pitanje u kojim slucajevima ti treba da citas te postove. Ako treba da ih samo sluzis pogledaj kako radi w3 total cache, ako ti treba neko indeksiranje i pretraga uzmi Zend Lucene.
|
03. 06. 2011. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nema razloga da se bilo koja baza zakuca zbog 2M rekorda, ako se to desava znaci da ili nije dobro podesena ili podaci nisu dobro indeksirani... u slucaju WP-a problem je u gomili upita koji su generalni, a vracaju sortirane podatke, ali niko te ne sprecava da te podatke uvuces u zasebne tabele, pa da ih onda odatle koristis...
ako drzis sve u fajlovima onda ne mozes da sortiras te podatke, pa postoji problem kako bi pravio listu postova?
03. 06. 2011. | #9 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
|
03. 06. 2011. | #10 | ||
Wait, What?
Qualified
188 "Hvala" u 14 poruka
|
Citat:
Citat:
Meni treba samo da ih sluzi... Prikaze ih na index strani, otvoris post/artikal....i to je to ..
|