25. 05. 2008. | #1 |
smetalo blebetalo
Master
Datum učlanjenja: 04.09.2005
Hvala: 48
60 "Hvala" u 39 poruka
|
Internet opasnosti po mlade
25. maj 2008. | 14:14 | Izvor: B92
Beograd -- Seksualne ponude nepoznatih ljudi preko interneta dobilo je 19 odsto srednjoškolaca u Srbiji, pokazuju istraživanja. Čak tri odsto je na njih i odgovorilo, a tri momka su imala i ozbiljne probleme zbog takve komunikacije. To su, pokazali rezultati istraživanja Ministarstva omladine i sporta za potrebe izrade strategije za mlade u kojem je učestvovalo oko 5.000 dece. ceo tekst |
25. 05. 2008. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Vidi, nijedna novina tj. medij neće pisati o tome kako se hiljade familija lijepo griju pored kaljevih peći, ali će svi potrčati da napišu tekst o nekom kome je takva peć zapalila kuću, što dramatičnije napisano to veći tiraž/posjećenost/gledanost...
Čekaj samo da se neki tabloid dohvati ovoga...
26. 05. 2008. | #3 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Znam ljudi koji su se tukli zato sto je jedan izblamirao drugog u javnoj chat pricaonici (Serbiancafe bese) jos pre par godina.
Jednoj devojcici od 15 godina (u danasnje vreme, to vise nije devojcica) kad sam instalirao modem i podesio internet, prvo sto je trazila da joj pokazem sta je to Krstarica chat, otisli smo tamo, ona sebi zadala nick "medena"...i gle cuda. U roku od 10 minuta joj se prilepilo jedno 20-ak chatera koji su verovatno hteli sa njom da razmenjuju price koliko i kakvih salveta ima u kolekciji. Da, opasnosti na Internetu ima. Treba edukovati "decu", ali ima i onih koje traze dopunu za mobilni da bi nastavile da chatuju. |
26. 05. 2008. | #4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Tri godine radio u internet kafeu. Uz to non stop visio na irc-u
Ne biste mi verovali... |
26. 05. 2008. | #5 | |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Citat:
Opet, gledaj... ko će da ih uči? Bolje da ne prepričavam razgovor sa nastavnicom informatije u OŠ u koju ide moje dete... ona jadna ni sama ne zna šta priča a još treba da edukuje decu?
26. 05. 2008. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Kao sto onaj vic kaze: "How to avoid being charged for sexual harresment? By being good looking and charming."
Ali sa druge strane nisu svi ti ljudi ludaci, ja znam puno parova koji su se upoznali upravo tako, preko irc-a, icq, msn, i bili su u super vezama, neki su se i pozenili/poudavali, da ne spominjem milion ljudi koji se nisu smuvali, ali se aktivno druze in real-life, a upoznali su se preko neta. Samo kao sto Milos rece, to ces vrlo retko da procitas u nekim novinama jer nije dovoljno skandalozno...
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 26. 05. 2008. u 15:13. |
11. 07. 2008. | #7 |
novi član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 11.07.2008
Hvala: 12
1 "Hvala" u 1 poruci
|
Sto se tice opasnosnosti, nje ce uvek biti. Jednostavno ima izopacenih umova.
A sto se tice edukacije dece i pripreme iste za stvaran svet... Problem je isti kao i sa televizijom. Roditelj danas svojoj deci kupuje telefone/kompjutere u svrhu dadilja. Cak ih bodre da sede za kompom jer nemaju snage da se igraju sa decom, a kamoli da ih spremaju za zivot. Ja mislim da tu lezi dobar deo problema. |
"Hvala" ramirezz za poruku: |
11. 07. 2008. | #8 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Internet je jako zeznuto mesto i za matore a kamoli za decu. Meni se pre dve nedelje desilo da kliknem na link na kome je pisalo ".NET vs Java" i završim na sajtu "I hate Julia" ili kako već beše ime bivšoj devojci tog majmuna. Za svoju decu trenutno koristim Parental Control i tačno im postavim listu dozvoljenih sajtova, ali šta će da bude dok malo odrastu pojma nemam.
|
11. 07. 2008. | #9 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ne kapiram tačno koja je svrha tog parental controla, može li mi neko objasniti?
|
11. 07. 2008. | #10 |
dinosaurus
Master
Datum učlanjenja: 29.12.2005
Hvala: 79
263 "Hvala" u 66 poruka
|
Ima razne mogućnosti, od kojih mi se mnoge i ne dopadaju (špijuniranje, na primer), ali ona koju ja koristim je sledeća: sa korisničkog naloga koji koriste deca može da se pristupi samo sajtovima koje admin (tj. ja ) stavi na "belu listu". Znači, nema opasnosti da se klikne na neki "sumnjiv" link, ili da se npr pogrešno otkuca ime nekog dozvoljenog sajta.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Internet brand ... ? | Milos Vukotic | Opušteno | 9 | 28. 08. 2008. 23:18 |
Internet na TV Avala | Miloje Sekulic | Opušteno | 5 | 20. 10. 2006. 21:48 |
Internet je čudo | Ilija Studen | Opušteno | 8 | 01. 10. 2005. 03:50 |