Code snippets Razmena snippets, funkcija, dodataka, algoritama,... pod uslovom je da ste vi autor ili imate dozvolu autora ili da navedete autora uz odgovarajucu licencu. |
|
Alati teme | Način prikaza |
|
27. 03. 2011. | #1 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
metak firefox addon
Pre neko veče je neko na twitteru pitao za ovo, a kako se već duže vreme kanim da napravim ovako nešto, sad sam se konačno skanio i skuckao ga.
Trebalo bi da radi sa verzijama 3.5 - 4.0, mada, iskreno, nisam se baš nešto ubio od testiranja, tako da je svaka povratna informacija dobrodošla. Aktivira se iz kontekstnog menija, ili prečicom Ctrl+M. Naravno, radi onako kako radi i metak, za ispravno napisane reči u infinitivu, nominativu, i šta već... Download
27. 03. 2011. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Mislim da je bolje da napravis google translate ali za srpski ... kapiram da bolje radi ( ili ne? )
27. 03. 2011. | #3 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Deluje kul, ali ja npr. ne želim još jedan dodatak za prevođenje kad npr. Google Translate nudi bookmarklet koji nudi sličnu funkcionalnost (samo što se ne otvara inline). Nisi razmišljao o bookmarkletu? To bi onda radilo na svim browserima i ne bi opterećivao ljude instaliranjem novog dodatka za Firefox.
|
183 članova zahvaljuje Nemanja Avramović za poruku: |
27. 03. 2011. | #4 |
novi klan
Professional
Datum učlanjenja: 03.02.2007
Hvala: 43
427 "Hvala" u 50 poruka
|
@nixa: Radi bolje, snalazi se sa više reči, ima api pa nema zezanja sa parsiranjem... Samo je razlika što je gt prevodilac, a metak rečnik. Nije teško preraditi ovo, ja bih zadržao ove funkcionalnosti, samo bih promenio izvor, eto, nek bude to sledeći vannastavni projekat
@Nemanja: Nisam razmišljao o bookmarkletu. Slažem se da je još jedan dodatak opterećenje, ali je poenta upravo to što ne moraš da držiš ili otvaraš poseban prozor / tab, nego sve radiš iz istog prozora, seamless.
27. 03. 2011. | #5 |
Душан Бошкић
Qualified
|
@japan
Lično ne volim dodatke pravljene Add-on Builder-om jer ostavlja tragove i višak koda ... Za početak ako želiš da publikuješ ovaj dodatak, pročitaj https://developer.mozilla.org/en/XUL...ect_Management, ovako ćeš dobiti samo Preliminary Review.
27. 03. 2011. | #6 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Ajde ljudi napravite nesto ovako za srpski prevod poput englesko-hrvatskog adonsa EhTip - https://addons.mozilla.org/en-us/firefox/addon/ehtip/
Prevod reci mouse over, kao tool tip sa izgovorom...dakle ne prevodi ceo tekst nego po potrebi odredjenu rec na koju bas naidjes a nije ti poznata.
27. 03. 2011. | #7 |
Душан Бошкић
Qualified
|
Off Topic: @3banchi Autor je ostavio mogućnost dodavanja korisničkih rečnika, u slučaju Srpsko-Engleskog i Englesko-Srpskog treba dodati tri fajla sr-en.dict, en-sr.dict i zastavu sr.gif ... Dict fajlovi su tipa Kôd:
reč1=prevod reč2=prevod|alternativa1|alternativa2 ...
27. 03. 2011. | #8 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 02.10.2006
Hvala: 263
275 "Hvala" u 104 poruka
|
i ja koristim EHtip, najbrze do prevoda, samo se mish postavi iznad rechi...
|
137 članova zahvaljuje Peca za poruku: |
|
|