28. 07. 2008. | #1 |
Webeloper
Professional
|
Albanski hakeri
www.finansijskatacka.com
malo malo pa vidim da neke nase sajtove hakuju albanci. Cisto me zanima da li ima informacija, da li neko nas hakuje njihove sajtove ? I druga stvar koja me zanima ako neko zna koja je zemlja Quameria ??? Ima gore na vrhu spisak zemalja koje cine valjda neku veliku Albaniju ili sta vec...
28. 07. 2008. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Uh, baš su vrijedni ovih dana
Quameria tj. (Ćamerija ili tako nekako) je dio Grčke koji se graniči s Albanijom, koliko sam u toku nekada je bio naseljen Albancima. PS. http://en.wikipedia.org/wiki/Cham_Albanians http://en.wikipedia.org/wiki/Chameria
Чак Норис може да си ги врзе врвките на чевлите со стапалата. Poslednja izmena od Milos Vukotic : 28. 07. 2008. u 15:36. |
"Hvala" Milos Vukotic za poruku: |
28. 07. 2008. | #3 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
To ti je verovatno severna Grčka, nekadašnji Epir.
Inače oni tvrde da je njihova prapostojbina Dardania, rimska provinicija do raspada rimskog carstva. Pre dolaska slovena na Balkan, ceo prostor zapadnog balkana je bila skoro pusta zemlja bez stanovnika jer su ih avari potamanili, spasili su se samo oni koji su se razbežali na planine i u nepristupačna područja, tako da je vizantija dala dozvolu slovenima da se nasele na tom nenaseljenom području, hrvatima oko istre i međumurja a srbima centralni i južni jadran, bosna i raška. Ljude koji su živeli na tom području sloveni su nazivali romejci (kao rimljani) a kasnije i vlasi, koji su u stvari živeli samo na obroncima visokih planina i skoro isključivo se bavili stočarstvom, nisu imali ni države ni vođe već su asimilirani u slovensko stanovništvo (zato i danas, često pogrdno, takve ljude zovu "vlasi"). Njihov epski junak Skenderbeg je u stvari bio srbin, ali za to od njih nikada nećeš dobiti potvrdu Tek pred kraj 19. veka su se malo pridigli a onda su počeli da se razmnožavaju i sliaze u doline, te naseljavaju razne oblasti oko prokletija na sever, jug i istok. Ostalo je poznato... manje više anti-teza "gde su srpski grobovi - tu je srpska zemlja", oni su napravili "gde mi dođemo to je naša zemlja".
28. 07. 2008. | #4 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Veliko je pitanje da li su oni uopšte potomci Ilira, najverovatnije su i oni došli sa pordučja istočnog Kavkaza iz oblasti koja se zove Albania i verovatno su tatarskog ili iranskog su porekla (što objašnjava i njihov ne-toliko-evropski-izgled).
28. 07. 2008. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
oni tvrde jedno, mi drugo, verovatno ima istine i u jednom i u drugom, ali svako tera vodu na svoju vodenicu.. citao sam neke tekstove (izmedju ostalog i srpskih autora) koji tvrde da je u ranom srednjem veku kosovo i juzna srbija bila pretezno naseljena albancima, dok je metohija bila srpska, i da smo se mi onda prosirili i proterali njih u planine... ko bi ga znao...
28. 07. 2008. | #6 |
expert
Grand Master
|
|
28. 07. 2008. | #7 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
imam samo jedno pitanje... Koje njihove sajtove?
28. 07. 2008. | #9 |
Milan Cvejic
Wrote a book
|
dobro de, nemoj da si bukvalista...
28. 07. 2008. | #10 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 01.09.2007
Hvala: 76
4 "Hvala" u 4 poruka
|