|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
08. 03. 2008. | #1 |
emperor Selassie
Grand Master
|
[Java] Kako napraviti aplikaciju za mobilni telefon?
Zdravo svima,
u školi (Viša ICT) imam predmet Java 1 gde se upoznajemo sa Javom i uopšte objektnim programiranjem, i sve što radimo u školi jesu konzolne aplikacije. Ja sam napravio neku svoju klasu za neka izračunavanja gde koristim standardne tipove podataka (String, integer, ...) i jednu konzolnu aplikaciju i sve to radi lepo. Onda idem na File/New project pa izaberem MIDP application jer želim da napravim sličnu aplikaciju za mobilni telefon, i onu default (Hello world) aplikaciju pokrenem i ona se lepo izvršava u emulatoru. Međutim, kada svoju klasu prebacim u taj package svuda gde koristim String.split(), String.contains(), new Integer(), ... mi prijavljuje sledeće greške: Kontam da treba nekako da mu "kažem" da treba da u projekat uključi i te standardne klase (šta li su već ), String, Integer, itd... ali tek mesec-dva radim sa Javom (i to uglavnom samo u školi) i nikad se nisam susretao sa ovim, pa bi mi bilo kakva pomoć dobro došla. Hvala unapred, Nemanja p.s. Koristim NetBeans 6.0 |
08. 03. 2008. | #2 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Java za mobilne podrzava samo podskup Java jezika. Kad sam se bavio time pre 3-4 godine nije npr. imala float i double. Isto je i sa standardnom bibliotekom - samo mali deo standardnih klasa je podrzan.
Trazi J2ME ako te zanima nesto vise. |
08. 03. 2008. | #3 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Damn... onda ništa od moje java aplikacije za mob
|
08. 03. 2008. | #4 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
Imas plugin za NetBeans, mobility ili tako nesto. Tu ti je sve sa simulatorom za NB.
|
08. 03. 2008. | #5 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Pa mislim da imam to, jer imam simulator (pojavi se telefon i tako to ) i kao što rekoh, default hello world mobile aplikacija mi radi.
|
08. 03. 2008. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
a mozes i da skines Android SDK za Eclipse
08. 03. 2008. | #7 | |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Citat:
contains() ... koristi String.indexOf(String) new Integer(String) ... koristi new Integer.valueOf(String) String.split() ces morati sam da iskodiras, ovo je resenje koje ja koristim: Kôd:
/** * Split string into multiple strings * @param original Original string * @param separator Separator string in original string * @return Splitted string array */ public static String[] split(String original, String separator, boolean includeEmpty) { Vector nodes = new Vector(); // Parse nodes into vector int index = original.indexOf(separator); while(index>=0) { String subs = original.substring(0, index); if (subs.length() > 0 || includeEmpty) nodes.addElement( subs ); original = original.substring(index+separator.length()); index = original.indexOf(separator); } // Get the last node if (original.length() > 0 || includeEmpty) nodes.addElement( original ); // Create splitted string array String[] result = new String[ nodes.size() ]; if( nodes.size()>0 ) { for(int loop=0; loop<nodes.size(); loop++) result[loop] = (String)nodes.elementAt(loop); } return result; } Postoje i "rucno" kodirana resenja za realne brojeve, na primer http://real-java.sourceforge.net/Real.html |
|
08. 03. 2008. | #8 |
emperor Selassie
Grand Master
|
Hvala na odgovoru. Pokušaću da izmenim svoj kod tako da koristim ovo što "valja"
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako napraviti sopstveni affilate | Markok | e-Business | 2 | 24. 09. 2009. 16:23 |
Napraviti i promovisati novu aplikaciju na globalnom nivou | Vladimir Rodic | e-Business | 12 | 29. 07. 2009. 00:08 |
Kako napraviti dobar forum? | mindspace | Web site, dizajn i multimedia | 4 | 06. 04. 2009. 17:55 |
kako napraviti wrapper za mysqli_stmt_bind_result() ? | ivanhoe | PHP | 1 | 10. 09. 2008. 12:44 |
Kako zastititi perl aplikaciju? | MorenoArdohain | Programiranje | 1 | 18. 10. 2005. 14:39 |