20. 01. 2012. | #1 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 339
688 "Hvala" u 178 poruka
|
Rezervni server za isti domen...?
Oprostićete mi na ovako uprošćenom naslovu pitanja, nijesam baš siguran kako se ovo stručno naziva pa objašnjavam rukama i nogama
Imam neki servis na domenu example.com i mirror kopiju na drugom serveru (na drugoj IP adresi i drugoj mreži). Ideja mi je da podesim domen tako da, ako je server na kom se example.com nalazi nedostupan, upit ide automatski na mirror server. Ima li ovo svoje ime? Je li to "link level failback"? Suštinski, ne morate mi pisati detaljno uputstvo, dovoljan je i hint što treba da guglam... Hvala
20. 01. 2012. | #2 |
Web designer
Professional
|
Hint: Round Robin DNS Load Balancing
|
"Hvala" twix za poruku: |
20. 01. 2012. | #3 |
profesionalac
Qualified
|
Hm, mislim da round robin ne radi to automatski vec da samo radi load balancing.
|
"Hvala" agvozden za poruku: |
20. 01. 2012. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Trebalo bi da browser to radi automatski kad je podesen round-robin DNS (vise entrija za isti domen). Ukoliko mu jedan server ne odgovori browser treba automatski da proba sledeci.
Problem je sto kod RR DNS uvek postoji saobracaj na obe masine, i sto taj saobracaj nije jednako distribuiran... zavisno od arhitekture to moze dosta da ti komplikuje stvari Po meni je bolje resenje da prebacis sve na Amazonov EC2 i da koristis njihov load balancer koji ce automatski da pali/gasi instance zavisno od situacije.. sigurno ce ti biti jeftinije od rentiranja 2 dedicated servera full-time
|