13. 09. 2006. | #1 |
šegrt
Professional
Datum učlanjenja: 10.06.2005
Hvala: 27
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Pracenje klikova za Flash banner
Imam simpatican problem - radim osnovno pracenje statistike za neki mali banner management (impressions, clicks, etc. - nista posebno), ali sam zapeo kod detalja kako da ispratim to za Flash bannere?
Jel se susretao neko sa slicnim problemom? |
13. 09. 2006. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ti na click mozes da prosledis koje hoces parametre js-u .... e sad ako ti treba da pratis i kada oni nisu na www-u onda koristi http://www.mochibot.com
13. 09. 2006. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
pogledaj Google Analytics help na istu tu temu, ima primera kako da pozoves njihovu (urchin) js funkciju, pa ti uradi to isto samo sa sopstvenom funkcijom...
ili naprosto koristi GA da pratis te podatke
13. 09. 2006. | #4 |
šegrt
Professional
14 "Hvala" u 8 poruka
|
www.mochibot.com i GA su ok, ali meni treba nesto da integrisem u moj sistem, a ne 3rd party... thx, u svakom slucaju, pogledacu sa ovim sta mogu da uradim
|
13. 09. 2006. | #5 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
Ne znam da li se varam, ali mislim da phpAdsNew ima opciju da "insertuje" svoj kod u flash banere (.swf format!) da bi se pratila statistika za njih. Tako da bi mogao da pogledas kako je to uradjeno.
Citat: phpAdsNew is the only ad server that can handle tracking of Flash banners which aren't specially prepared.
Năo quero mais seguir um só caminho Poslednja izmena od MorenoArdohain : 13. 09. 2006. u 19:20. |
13. 09. 2006. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
koliko ja znam to "tracking of Flash banners which aren't specially prepared" se radi tako sto nakacis javascriptom onfocus event na object u kome je flash film, i to zaista radi, ali je mnogo sigurnije i lakse ako mozes iz flasha lepo da pozoves svoju js funkciju sa "javascript: tvoja_funkcija()", sto opet radi super u flashu...
eto, pregrst mogucnosti
14. 09. 2006. | #7 | |
šegrt
Professional
14 "Hvala" u 8 poruka
|
Citat:
|
|
14. 09. 2006. | #8 |
Igor Marinović
Expert
|
Mislim da je standardno resenje da se koristi clickTag, tako preporucuju i u Macromediji, tako i mi radimo vec godinama, radi posao:
http://www.adobe.com/resources/richm...signers_guide/ |
15. 09. 2006. | #9 |
šegrt
Professional
14 "Hvala" u 8 poruka
|
hm, možda sam opet bio štur na objašnjenjima ja ne pravim baner, nego hoću da neki gotovi baner (3rd party) stavim u moj BanerManagement i da mogu da pratim klikove na njega. Scenario:
Step 1: uvezem tudji .swf Step 2: maskiram mu link na www.example.com i ubacim ga u bazu Step 3: ubacim www.moj-sajt.com?click.php?id=XXX Step 4: pratim klikove ... Tako da mi je najrealnija solucija da iskoristim code sto ima phpAdsNew, pod GPL-om je tako da nije frka... |
15. 09. 2006. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
to mozes jedino ako je taj tudji swf pravljen za tvoj sistem .. inace je moguce
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Google banner server ??? | bojan.pejanovic | Marketing i SEO | 4 | 15. 07. 2009. 21:00 |
AD Sense i povecanje cena klikova | Veljko | Marketing i SEO | 14 | 04. 12. 2007. 14:57 |
Statistika klikova | Marko88 | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 1 | 10. 03. 2007. 15:56 |