Istine i zablude Sve što ste ikada želeli da znate o ... a niste smeli da pitate, ili niste imali koga da pitate ili vas je neki "znalac" opasno slagao :) |
|
Alati teme | Način prikaza |
22. 10. 2008. | #1 |
Moderator
Expert
|
Koristan savet - registrant
pojam registrant označava vlasnika domena.
Zašto sam to izdvojio? U nekoliko odvojenih slučajeva utvrdio sam da neke naše kolege renomirani provajderi su registrovali domene - na sebe! Preporučio bih svim vlasnicima domena da na odgovarajućim whois servisima provere svoje domene. |
22. 10. 2008. | #2 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
stavih ga u pravi forum
23. 10. 2008. | #3 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Skoro sam radio registraciju jednog .ba domena za klijenta. Trebalo mi je 20 dana da od njega "izmuzem" podatke i kopiju PDV prijave kako bi uredno ispunio polja namjenjena za njegove informacije.
Dakle postoje dvije strane medalje |
23. 10. 2008. | #4 | |
Moderator
Expert
|
Citat:
zamisli das pare advokatu da ti kupi kucu a on je kupi ali na sebe??? |
|
23. 10. 2008. | #5 |
Mister
Master
|
Upravo tako. Mora postojati odgovornost prema klijentu koji plaća domen. Video sam milion takvih primera gde provajder registruje domen na svoje ime. Poznajem i dosta mojih kolega koji uopšte ne vide razliku u tome da upišu svoje podatke, ili podatke osobe koja je zaista vlasnik domena.
23. 10. 2008. | #6 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Postoji tu jos jedna caka, kada placas, obicno placas svojom karticom i ako imas 500 domena, svi su na jednom accountu, pa po defaultu upisuju kao vlasnika domena podatke sa account-a ili sa kreditne kartice. Da bi to izmenio moras po registraciji da odes na "izmena domena" pa da unosis druge podatke, pa submit, pa cesto nema vremena za to vec ostavis po defaultu, pa ako klijent insistira - promenis.
23. 10. 2008. | #7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Jel mozemo da dobijemo i spisak providera? Mislim ... imam neke trademarked domene pa rekoh da ih regujem kad ce vec tuziti njih a ne mene
|
23. 10. 2008. | #8 | |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Citat:
Nacionalni registri zahtjevaju ovjeren zahtjev od strane kupca domena i da im se isti posalje faksom ili postom. Ne kazem da nece biti uradjeno nego trebace koji dan da prodje dok se nadjes sa klijentom, pa dok on udari pecat itd. |
|
23. 10. 2008. | #10 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
za .ba trebas poslati ovjeren dok. ili faksom. sken mailom ili postom
Ok nije problem. Posaljem i gotovo. Nisam do sada ni jedan domen klijenta krstio kao svoj. Samo hocu da kazem da postoji sansa da sam klijent nije ni zainteresovan da se njegovo ime negdje pojavi, da ne razumije o cemu mu pricam/pricamo i da u vecini firmi nema osoba zaduzena za IT ili ako ima onda cisti miseve i odglavljuje papir iz stampaca i namjanje od svega ga tangira tamo neko ime u nekom registru.. . |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Savet za konfiguraciju | trazimcuruzabrak | Hardware | 2 | 11. 09. 2010. 00:15 |
php app za email - potreban savet | [nq] | PHP | 1 | 26. 04. 2010. 13:13 |
Dadam se, ... koristan link | bginfo | Web site, dizajn i multimedia | 0 | 01. 04. 2009. 02:28 |
Prijateljski savet | nowak | Sva početnička pitanja | 9 | 28. 03. 2008. 10:30 |
Domain Registrant API | dinke | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 4 | 02. 11. 2005. 12:59 |