|
Web aplikacije, web servisi i software Frameworks, web servisi, programi, plugin-ovi, ekstenzije korisni za razvoj web sajtova. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
13. 03. 2007. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Vanilla forum (koliko je "jestiv"?)
Borim se u glavi poslednjih par dana koji softver za forum da izaberem. Ajd' recimo da sam se odlucio za Vanilla. Ono sto me zanima jeste (posto je drugaciji od ostalih foruma):
1) Koliko je ljudima lak za koriscenje, kako se snalaze? Vecina korisnika foruma je navikla na IPB ili vBulletin, a bogami i phpBB. Vanilla je nesto drugaciji. 2) Kakav je po pitanju moderacije? Moze li jednostavno da se "ubode" problematicni korisnik? Kako je sa moderacijom tema? 3) Hteo bih da u jednoj kategoriji Vanille stavim komentare na tekstove koje objavljujem na sajtu tako da se odmah razvije tema. Takodje zelim da se npr. zadnjih 5 komentara sa foruma prikaze uz tekst. Za tekstove koristim neko svoje custom resenje. 4) Generalno, sta je ono sto vam se ne dopada na forumu? Ako Vanilla nema jednostavno resenje (API) za tako nesto, koji forum ima ? |
13. 03. 2007. | #2 |
trabL
Certified
|
Nadovezacu se na tvoj post jer i mene interesuje isto.
Vanilla sam samo video da su koristili momci na limundo.com, ima li neki jos sajt da znate sa ovim forumom? Da li ima mogucnost Permissions-a? Nevidljivih soba za posetioce? i slicna pitanja... Kada bi neko mogao da ga uporedi sa SMF-om i PHP BB-om. Posto su oni free |
13. 03. 2007. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
@Tane: već je bila diskusija o forumima pa pogledaj. Takođe, nema previše smisla postavljati tako generalna pitanja o mogućnostima samog foruma jer odgovore na ista možeš da vidiš na naslonoj stranici njihovih sajtova.
Što se Vanille tiče, čak imaš i video za svaku bitniju mogućnost pa možeš da pogedaš.
13. 03. 2007. | #4 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 06.10.2006
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
U slucajevima poput ovoga uvek je najbolje iskustvo iz prve ruke, instalirajte ga i "igrajte" se sa istim. Uostalom ljudi i onako razlicito "vide" istu(e) stvar(i) i/ili imaju različite potrebe
13. 03. 2007. | #5 | |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Citat:
Ono sto me zanima jeste realno koriscenje... Da li se nekom desilo da mu mnogo zatreba neka opcija pa vidi da je nema. Koliko znam na herbiv.org radi jedna Vanilla. Zanimaju me realna iskustva, razlike "na papiru" mogu da dobijem na http://www.forummatrix.org/ . |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Info za forum "Baze podataka"? | DejanVesic | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 8 | 01. 10. 2008. 18:30 |
301 redirkecija "dinamickog" URLa na "dinamicki" URL | mb_sa | Regular expression i htaccess | 7 | 02. 07. 2008. 20:21 |
If IT really is a "profession", what is our "pro bono" contribution as IT pros? | oksite | e-Business | 26 | 12. 01. 2007. 12:18 |
"Telekom Slovenije" preuzeo "Blic.net" za 390.000 evra | Aleksandar Marković | Komunikacije | 2 | 23. 12. 2006. 15:23 |