|
Programiranje Java, Perl, VB, ASP, .NET, C, C++, Pascal, Delphi Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
29. 02. 2008. | #1 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 11.01.2008
Hvala: 14
29 "Hvala" u 21 poruka
|
ASP/ajax shopping cart: za i protiv
Da li bi neko mogao da mi ukaze na negativne strane ProductCart e-commerce resenja. Sa retail/feature/seo tacke gledista izgleda sjajno ali me zanima sa programming/hosting strane kako to izgleda.
Hvala unapred. |
29. 02. 2008. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ako niko nema iskustva iz prve ruke sa tom aplikacijom, nije za očekivati da će iko tek onako da pravi recenziju, takve procene umeju da potraju (dakle koštaju), ako već nemate sopstvene programere koji to mogu da istraže.
BTW, to ASP u imenu svakako ne obećava.
01. 03. 2008. | #3 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
E, to me zanima, zasto ASP ne obecava? Nisu mi toliko bitni detalji oko sh. cart, nego potencijalni problemi sa ovim skriptom. U poredjenju sa php shopping cartama, pa i sa Mivom, ovaj cart je po listi features stvarno super i da se jako lepo customizirati ali eto cujem da sa asp iz nekih razloga ne treba ici.
|
01. 03. 2008. | #4 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Zato što je u pitanju zastarela tehnologija.
Ali, da ponovim, bilo kakvu analizu same aplikacije teško možeš da očekuješ ako niko ovde sa istom nema iskustva (a biće da nema).
01. 03. 2008. | #5 | |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
Ono sto me zbunjuje oko cele te price o zastareloj tehnologiji je sto vidim da je dosta koriste velike i poznate firme. E, sad, da li je to zato sto je teze veliki brod preorijentisati na nesto novije ili sto je sama tehnologija jos uvek odrziva samo ju je neki rampant hype oterao u ilegalu. U sustini, nijedna shopping cart nije idealna a kad naidjes na nesto blizu idealnog, moras da se upitas da nije too good to be true jer neka kvaka uvek postoji. Hvala na pokusaju |
|
01. 03. 2008. | #6 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Razlog zasto koriste, je vrlo prost. Zasto bi placali novije kada im vrši posao i ovo staro
Postoji jedan slučaj za IS ( valjda ) norveške firme za telekomunikacije , gde i dan danas imaju brdo informacija na trakama iz prostog razloga što su to svojevremeno platili previše da bi sada prebacivali sve na novi sistem ( i to košta ) , tako da je to ta priča ... Kada se radi nova implementacija, danas postoje opcije od tehnoloških do samog interfejsa ... Do ne tako davno , imao si vrlo malo opcija na tržišu ....
01. 03. 2008. | #7 |
profesionalac
Professional
29 "Hvala" u 21 poruka
|
|
01. 03. 2008. | #8 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Koja platforma ?
01. 03. 2008. | #9 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 27.11.2005
Hvala: 47
57 "Hvala" u 31 poruka
|
Ja sam (nazalost) imao priliku da provedem dve nedelje na kustomizaciji jednog e-commerce sajta uradjenog u Cybershop ASP skripti ... koja je (prema opisu vodje projekata):
- Jeftina (kosta 1000€ godisnje) - Laka za podešavanje izgleda - Naširoko korišćena (jedna od najrasprostranjenijih skripti u francuskoj, voljena od strane klijenata i strane programera). Moje skromno mišljenje posle dve nedelje rada (excuse my french) ... jedno neopevano djubre od ... cega već. Mozda je francuzi vole jer su pomalo pomereni u glavi baš kao i sama skripta... ali ono čudo da se kustomizuje treba ti dva meseca dobrog posla ... bar sa ovakvim picajzlama od dizajnera koje sam imao sa druge strane. Elem... Ja bih (po ko zna koji put) preporučio X-cart. Ima svega i svačega, jednostavno se podešava (PHP & Smarty), ima gomilu payment metoda već ugrađenih.. i tako. |
01. 03. 2008. | #10 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Jednostavan shopping cart za implementaciju | ljtruba | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 04. 03. 2010. 19:28 |
CMS + Shopping Cart + Forum | ppavlovic | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 17. 02. 2009. 16:16 |
Shopping cart za electronic goods | ppavlovic | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 29. 09. 2008. 10:50 |
Potreban shopping cart review | Lalaland | e-Business | 1 | 29. 02. 2008. 22:42 |
Ajax Mistakes a.k.a kad ne treba da koristite Ajax | nixa | Planiranje i usability | 7 | 13. 02. 2006. 17:20 |