20. 12. 2012. | #1 | |
xyz
Grand Master
Datum učlanjenja: 25.10.2006
Hvala: 87
346 "Hvala" u 163 poruka
|
Oglasi iz Berlina
Odgovor na http://www.devprotalk.com/showthread.php?t=11340 i pitanje:
Citat:
http://betabeers.com/post/net-develo...ro-lersch-454/ Plata nije vrhunska, ali nije ni mala. Svuda se spominje 50.000 EUR. Koliko je to konvertovano u pivo i kobaje izračunajte ovde: http://www.parmentier.de/steuer/steuer.htm?wagetax.htm Mislim da je ovo super ponuda za nekog ko ima želju da nastavi IT karijeru u Nemačkoj ili barem pokuša. Neki od ranijih oglasa su bili identični oglasima za 6Wunderkinder, tako da im je to neki format klijenata. Npr. ovaj "ninja oglas" za Android developera sam zapamtio. Kontaktiraju ljude i na Twitteru. Berlin je posebna priča... Moram priznati da su meni baš njihovi učestali oglasi ove godine ovde i na LinkedIn dali inspiraciju da sa 0x25 godina krenem da završavam fax i podsećam se nemačkog. Sa ove vremenske distance tvrdim da domaći programer koji umesto ovakve ili slične prilike da širi vidike, odabere domaću firmu gde bi radio za ~1.000 - a to je otprilike ono što stiže preko infostud mailing liste svaki dan - čini nepopravljivu štetu svojoj IT karijeri. |
|
5 članova zahvaljuje srdjan za poruku: |
20. 12. 2012. | #2 | ||
član
Certified
Datum učlanjenja: 03.10.2006
Hvala: 27
44 "Hvala" u 26 poruka
|
Citat:
Citat:
|
||
3 članova zahvaljuje djipko za poruku: |
22. 12. 2012. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
Kad se porede plate u Evropi vs. plate u Americi treba obratiti paznju da se kod Amera plata izrazava bruto... Bila je bas prica o tome na HackerNews i ispalo je da su plate u Evropi priblizno iste: Kad Amer od svojih $100K plati poreze, zubara, penzione fondove i sl. (sto u Nemackoj placa poslodavac) i kad se preracuna u evre, ispadne priblizno ista suma koju zaradi dobar programer u Nemackoj...ali uz to Nemci imaju odmor od valjda 4 nedelje...
22. 12. 2012. | #5 |
Webeloper
Professional
|
i u nemackoj je to bruto plata
22. 12. 2012. | #6 |
Diskutabilni diskutant
Wrote a book
Datum učlanjenja: 09.04.2006
Hvala: 36
103 "Hvala" u 74 poruka
|
@Ivanhoe
Ipak treba gledati ceo paket u vecini poslova koje su ranga $100k+ i Ameri imaju ukljuceno zdravstveno, penziono i slicno ali sta je gde pokriveno istim je pitanje detalja koje svakako treba ispitati. U svakom slucaju u USA ima mnogo dobrih plata i nekako one su mi vidljivije (npr. dice.com) po oglasima nego plate u DE u rangu od 70-80K eura (npr. monster.de) |
24. 12. 2012. | #8 |
član
Certified
|
Ko o cemu, baba o ustipcima. Ukoliko bi to bio oglas 6wunderkinder, meni bi bilo normalno da su ljudi privuceni prilikom da rade za njih, mislim da tacno koliko para bi dobili nije bas toliko kljucno.
U americi se dobija onoliko para koliko se dogovorite kada vas zaposljavaju, uglavnom ljudi gledaju da rade na onome sto je njima interesantno, a pare dodju same. Nisu nebitne ali je mnogo bitniji pogled na celokupnu karijeru. Sa te tacke gledista, svakako bi neki posao u inostranstvu, posebno za 'digitalnu agenciju' kako se kaze u oglasu bio interesantan. Najverovatnije bi bio prilicno intenzivan u smislu obima posla ali bi zato bio pun prilike da se prosire vidici i da se nauci nesto novo. |
|
|