18. 02. 2009. | #1 |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Preporuka: TV kartica ili TV
Dvoumim se u poslednje vreme da li da kupim TV uredjaj, neki obichan zajedno sa policom da ga postavim na zid, ali ne mogu da nadjem sigurno ispod 11 000 dinara + shto mi soba nije jako velika tako da bi izgledalo verovatno malo skarabudzeno...
E sad, na pamet mi je pala i TV kartica, jer sam jednu matoru ischupao iz naftalina, ushtekao je u stari komp na stari dobri PCI slot, ali slika je malo loshija (koliko para toliko i muzike)... Signal mi je dobar na tom kablu, jer na TV-u radi super, bez shuma i "snega"... Onda mi je na pamet pala kartica Leadtek WinFast TV Pro II U pitanju je externa TV karta, koja kako vidim podrzava wide monitore (a imam 22" wide) a moze i da radi bez upaljenog kompa, dakle kao zaseban hardver, samo da mi je upaljen monitor... Da li neko ima iskustva sa istom TV karticom, jer mislim da mi ona moze zameniti TV u potpunosti... Unapred hvala.
18. 02. 2009. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ja sam kompletno zamenio CRT TV sa kombinacijom eksterna tv karta + 22" lcd. Slika je ok, jedino što taj model nema teletekst.
|
18. 02. 2009. | #3 |
Nekad bio ddz
Expert
|
Ja sam pre par godina imao problema sa prostorom, pa sam izbacio matori TV i uzeo Leadtekovu internu karticu (XP Expert). Sad nemam problema sa prostorom, ali mi i dalje ne pada na pamet da uzimam TV, ovo savršeno dobro vrši posao. Prednosti interne kartice, pored niže cene, su u mnogo većem broju mogućnosti - teletext, snimanje, daljinski koji uz malo truda može da ti kontroliše i ostatak kompjutera... Jedina mana je u tome što računar mora stalno da bude uključen, meni to nije predstavljalo problem.
18. 02. 2009. | #4 |
Dejan Grujic
Professional
Datum učlanjenja: 29.09.2005
Hvala: 9
64 "Hvala" u 40 poruka
|
Koliko vidim ta Leadtek WinFast TV Pro II je skroz nezavisna od kompjutera - znači otpada snimanje i timeshifting, a ne možeš ni da držiš TV u malom prozoru negde sa strane dok čekaš da počne emisija.
|
18. 02. 2009. | #5 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
Ovo poslednje može, barem na mojoj eksternoj kartici. Ali ga ne koristim jer mi ne treba. Snimanje bi bilo korisno, ali mi je još korisnije to što ne mora da radi komp da bih gledao TV.
|
18. 02. 2009. | #6 | |
NosceTeIpsum
Qualified
|
Citat:
Nisam jos proucio, verovatno vecina od Vas koristi, ovaj SBB-ov MIX paket D3 (digitalna televizija) + internet... A ova externa TV karta iako nije predvidjena za digitalnu TV, mislim da bi mogla preko Digitalnog risivera koji se dobije od SBB-a, da se poveze na tu externu karticu i da imam i D3 TV na svom monitoru... I da li neko zna da li ova kartica koju sam gore naveo ima ili enma Teletext? Na nekim mestima i specifikacijama pishe da ima, a na nekima da nema... |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
IPG (naplata kartica) u CG | pcigre | Web aplikacije, web servisi i software | 1 | 10. 08. 2009. 20:00 |
TV Kartica | cvele | Opušteno | 2 | 07. 11. 2008. 11:46 |
Biznis kartica za online placanje? | ljtruba | Sva početnička pitanja | 1 | 16. 04. 2008. 02:44 |
VOBAN VISA Internet kartica - iskustva | shoba | e-Business | 9 | 14. 10. 2005. 18:08 |
Procesiranje kredtnih kartica. | godza | e-Business | 15 | 09. 10. 2005. 01:39 |