09. 10. 2010. | #1 |
Иван Бишевац
Qualified
|
Јава - ПХП
Јаву сам почео озбиљније да учим од јануара ове године и задржао сам се на десктоп апликацијама. Свиђа ми се језик прилично је добар и сада сам размишљао да идем даље. Међутим скоро сам имао неки задатак да одрадим у ПХП и лако сам га савладао неке основне ствари за недељу дана и одрадио сам то што ми је требало. Е сад брзина израде апликације помоћу ПХП-а је невероватно велика и тек сад ми је јасно зашто је ПХП тако популаран. С друге стране сам радио (не баш много) са сервлетима и испробао ЈСП и волео би да ми дате неке иформације везане за моју дилему. Можете ли да наведете предности и мане једног и другог језика и шта ми препоручујете да усавршим.
Не интересују ме технички детаљи то знам већ ме интересује право искуство правих програмера који су се сретали и са једним и са другим језиком. На пример развој пхп је много бржи, помоћу јаве је могуће урадити више ствари, може да ради са било чим (питање је да ли ово у стварности има смисла), итд. Поздрав.. |
09. 10. 2010. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
nikad u zivotu ne znas kud ce put da te odvede... nauci sto vise, pa vidi, tamo gde bude vise posla, za taj se posao specijalizuj..
09. 10. 2010. | #3 | |
Иван Бишевац
Qualified
|
Citat:
Зато сам питао шта је ефикасније код веб програмирања да знам ако добијем неки пројекат чиме да почињем да радим. |
|
10. 10. 2010. | #4 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Sa onim sto bolje poznajes i sto ti bolje lezi.
|
10. 10. 2010. | #5 |
Иван Бишевац
Qualified
|
И бре што сте шкрти на речима, ко да извлачим војну тајну од вас
Шта би ми препоручили ако ништа од ова два не знам? |
10. 10. 2010. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Ja radim sa oba i PHP bih preporučio za početak.
Međutim, najveća mana PHP-a je što danas svako piše tutoriale i knjige pa mnogi nauče pogrešno i kasnije imaju problem... Dakle konačni savjet je da učiš šta god hoćeš ali uči pravilno ... |
"Hvala" mangia za poruku: |
10. 10. 2010. | #7 | |
Иван Бишевац
Qualified
|
Citat:
2. Коју књигу ми препоручујеш за правилан рад у ПХП? Ја имам "PHP и МySQL Развој апликација за веб" из микро књиге. Има баш доста практичних примера и свидела ми се. |
|
10. 10. 2010. | #8 |
Banned
Expert
Datum učlanjenja: 29.09.2007
Hvala: 131
71 "Hvala" u 44 poruka
|
PHP i MySQL Razvoj aplikacija za web je tanka knjiga za ozbiljniji rad. Bar III izdanje koje sam čitao.
Kod PHP-a je korisno naučiti i framework-e gde ti nije potrebno exprertsko znanje PHP-a već da naučiš logiku framework-a i kako funkcionišu klase. Druga opcija je da vremenom razviješ svoj framework, prema potrebama posla a na ovom forumu imaš dosta diskusija na tu temu. Javu slabo poznajem ali možda bi bilo pravo pitanje šta ti Java donosi na Web-u što PHP ne može da ti pruži. Čini mi se da je to vreme odavno za nama i da nema opravdanja koristiti Javu na web-u? ... ili možda grešim... ? Poslednja izmena od vidak : 10. 10. 2010. u 02:18. |
"Hvala" vidak za poruku: |
10. 10. 2010. | #9 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Da sam pre neku godinu birao na koje od ova dva da se "bacim" (čini mi se da bi ti to hteo, da intenzivno kreneš u jedno od ova dva), uglavnom bih se složio sa Vidakom i izabrao Php kao prvu opciju za web.
Danas, sa ovakvim razvojem situacije što se tiče Googla i njegovih ideja, mobilnih telefona, Androida i sl, opredelio bih se za Javu. Možda je to samo moja percepcija budućnosti... |
10. 10. 2010. | #10 | |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
Citat:
Knjiga ko knjiga... Ima svakakvih... Ja prije nego i otvorim korice, prvo pogledam komentare ljudi na net-u... Amazon npr... |
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Препорука вордпрес теме за музички сајт | biske | Web aplikacije, web servisi i software | 6 | 14. 01. 2011. 05:19 |
Хонорарни посао и уплате из иностранства | biske | e-Business | 10 | 04. 12. 2010. 01:15 |
Потребни критичари за isremskamitrovica.com | Miroslav | Web site, dizajn i multimedia | 9 | 27. 02. 2008. 22:56 |
Потенцијална наруџбина: дизајн за фонт | filmil | Web design, Layout, User Interface | 18 | 27. 11. 2007. 13:35 |
Погурајмо „Intruder“ да стигне на EMA | Miloje Sekulic | Opušteno | 12 | 24. 09. 2007. 14:59 |