04. 08. 2005. | #1 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Nova platforma
Dakle, doneo sam čvrstu odluku da u potpunosti odbacim PHP4 (osim u slučajevima krajnje nužde ili dobre "plate") i pređem na PHP5. Više... http://area51.cryostudio.net/entry/l...4-to-php5.html
04. 08. 2005. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Znaci javno se odrices PHP4
Pa uvek je tako php3 -> php4 , php4 -> php5 samo je pitanje trenutka kada ce ti vecina servera pruziti tu mogucnost. Poz! |
05. 08. 2005. | #3 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Pa lepo ali ... to jednostavno u komercijalnom svetu (jos neko vreme) nece ici.
Ja sam u svojoj sadasnjoj firmi gotovo uradio isto, a onda sam saznao da jpgraph koji smo intezivno koristili za iscrtavanje grafova ne radi sa php5 - i za sada odustali od prelaska na php5. Dalje nismo ni gledali. Sve dobro sto si rekao za php5 stoji (cak ga je i Bruce Eckel nahvalio na svom blogu). Ali u ovom trenutku raditi *komercijalnu* aplikaciju koja ne radi na php4 je samoubistvo. |
05. 08. 2005. | #4 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
ili bolje receno bankrotstvo ..
Ilija ti volis da programiras,ali ne kao vecina .. ti uzivas u tome E sad,imas tu momenat,gde klijenta ne zanima sto je php5 ,xxx puta bolji zbog xxx stavki od php4,aspx,jsp,cfd i slicno ... njega samo zanima jedna stvar da to radi to je ceo catch ...cela caka Ja ne radim ovaj posao jer ga preterano volim ( da kazem da ga ne volim,morao bih da idem u ludnicu,jer neko ko radi po ceo dan nesto sto ne voli je lud ) ja ga radim jer mi donosi lepu svotu para,i radicu ga do trenutka kada ce nesto drugo ili drugacije da mi donosi vise novca nego sada. Cist market,cist biznis .. nema tu emocija ... mislite o tome
05. 08. 2005. | #5 | |
Siva eminencija
Grand Master
|
Citat:
|
|
05. 08. 2005. | #6 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Nixa nije od onih koje interesuje slava i novac. Ovo drugo je sasvim dovoljno
Mozda bi bio interesantan podatak (ako se neko seca ili zna) koliko je trebalo vremena da svi predju na php4 od trenutka kada se on pojavio. |
05. 08. 2005. | #7 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
Nixa je od onih koji su wish to be lord from shadow ,showreal i te fore su bljak ,but
back to subject: php4 ce ostati sigurno jos godinu dana nesto sto ce da se vrti po serverima i aplikacijama ,ma koliko god mi to zeleli ili ne ]
05. 08. 2005. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Čestitam na odluci, svaka odluka zaslužuje čestitke ma kakva bila.
Ali mislim da si prenaglio. Najprostiji primer: dođe čovek, hoće sajt, ima plaćen hosting... a ti sad moraš da ga ubediš da mu ne valja to što je platio i da mora da uzme drugi hosting samo zbog toga što ti ne radiš PHP4? Nije bitno ni kakav sajt, ni koliko para... Kao da neko drži u Beogradu specijalizovan servis samo za Buick, naiđe po neki koji vozi i to, ali većinu vremena igraš pasijans i diviš se fensi natpisu svoje fensi firme iznad fensi ulaznih vrata Što se tiče prelaza sa PHP3 u PHP4, to je bilo gotovo bezbolno. Najprostiji razlozi su bili to što su skriptovi imali drugačiju ekstenziju pa su lako mogli da "kohabitiraju" (isti sam B. Tadić ) a i prelaz nije bio tako bolan, sve što je radilo sa PHP3 radilo je i sa PHP4. PHP4 je bio samo jakio poboljšani PHP3, novi features su uglavnom bili nove funkcije i ekstenzije (recimo u php4 mysql je postao built-in, da bi ga u php5 opet dali kao extenziju). Provajderi se nisu dvoumili da odmah postave PHP4 na servere, samo su remapirali extenzije i .php3 je iako php3 script teran da radi sa php4. Neki su cak isli dotle da su php4 scriptovima davali extenzije .php4.
05. 08. 2005. | #9 | ||||
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
Citat:
JpGraph 2.0 će biti PHP5 only koliko vidim, a sad je u beti. Citat:
Citat:
Generalno je problem kod nas jer se uglavnom naplaćuje po projektu, ne po satu. Da je situacija drugačija rado bih ostao na PHP4 Citat:
05. 08. 2005. | #10 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Pre nego sto sam server prebacio na PHP5 (za one koji ne znaju, ovaj forum trenutno radi na mom serveru gde je PHP5, a ako neko hoce hosting neka se javi ) prvo sam na svom racunaru kod kuce stavio PHP5 i testirao sve zivo. To je trajalo nedelju dana i moram da priznam da nije bilo ni jedne greske, odnosno bilo cega sto nije radilo na PHP5 a radilo je na PHP4.
Ali, Ilija, nije to tema Ja i dalje pravim PHP4 kompatibilne aplikacije.
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
php platforma | bojan`s | Sva početnička pitanja | 1 | 10. 08. 2008. 16:00 |
PHP DEbug platforma | Pedja | PHP | 0 | 08. 08. 2007. 00:21 |
Potreban C ili C++ programer (Linux platforma) | MorenoArdohain | Poslovne ponude i zapošljavanje | 1 | 20. 06. 2006. 00:38 |