21. 09. 2013. | #1 |
Mladen Milentijevic
Professional
Datum učlanjenja: 20.06.2007
Hvala: 43
21 "Hvala" u 21 poruka
|
CodeIgniter Ajax
Imao sam jedan mali CodeIgniter app tipa to do lists/tasklists sa mogucnocu da se setuje completed task. E sad sam ja skonto da bi to moglo da ima neki value ako se doradi.
I nista dodam ja user login, sortiranje po listama i sve to znaci server side sve radi validacija i kako treba. Da bi to bilo kako treba great UI scrapovao sam neki super web app znaci izgleda dobro e samo mi je ostalo da jos radi brzo. Sve validacije odradim sa jQuery valididate ajax/json i provera user name real time i email dal je zauzeto i stanem na check completed da je task ili to do kompletiran. Kad ja kliknem kompletira server ali bih hteo da mi radi ajax na tome a to ne znam kako. Kod je sledeci u modelu: Kôd:
public function setComplete($id) { $query = $this->db->get_where('todos', array('id'=>$id)); else { $this->db->update('todos', array('status' => 0), array('id' => $id)); return true; } } Kôd:
public function setComplete($id) { $query = $this->db->get_where('todos', array('id'=>$id)); else { $this->db->update('todos', array('status' => 0), array('id' => $id)); return true; echo json_encode(TRUE); } } Nadam se da sam objasnio sta hocu na razumljiv nacin. Hvala na pomoci. |
25. 09. 2013. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 06.09.2007
Hvala: 21
11 "Hvala" u 11 poruka
|
nadam se da ne trolujes, posto vidim da si aktivan na forumu, ovo sto pitas i sto si poslao je na nivou nekog programera pocetnika nivo 0. Nego da ti pomognem kad vec ne znas.
else u praksi ide uvek sa nekim if-om u tvom slucaju ti treba: PHP kôd:
Srecno sa ucenjem PHP-a. |
26. 09. 2013. | #3 |
profesionalac
Professional
|
Poenta je da posle linije
Kôd:
return true; Kôd:
echo 'bilo sta'; |
"Hvala" Djuki za poruku: |
01. 10. 2013. | #4 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
E ne trolujem stvarno sam se pogubio oko ove script. Uglavnom skapirao sam conditionals I zavrsio script. Na git hubu je https://github.com/mladjom/tasklists i imam demo http://todo.divinedeveloper.com/
Moguce da ima todo aplikacija ali sam nasao ovo https://www.wunderlist.com/ i vidim da ljudi zaradjuju a ima i ona druga zaboravio sam kako se zove sto ih je yahoo kupio. json fajl sam skonto da generisem iz controler tako da moze da se napravi API. Poslednja izmena od Mladjo : 01. 10. 2013. u 09:35. |
01. 10. 2013. | #5 | |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Citat:
|
|
01. 10. 2013. | #6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Jel si razmislio da prebacis app u neki drugi FW?
Mislim da bi dobio mnogo vise korisnika i mogucih kontributora... |
01. 10. 2013. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
TODO aplikacija imas skoro ko flashlight apps za mobilne, mozda i vise Ali uvek moze bolje da se napravi, naravno, sto ne probati...
03. 10. 2013. | #8 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Mene su već odavno sa pravom svrstali u kategoriju MD, ali ako je suditi po poruci na koju odgovaraš, ja bih "brku" zaposlio samo tako. Čovek ti je ukazao na problem, dao ti rešenje i sad je on kriv. Neko stvarno ima attitude problem (hint: nije on). Besplatan savet: grow some skin.
|
04. 10. 2013. | #9 |
Mladen Milentijevic
Professional
21 "Hvala" u 21 poruka
|
Ok ja jesam senzitivan nemam nista protiv brka.
Koliko bi stvarno bila realna mesecna plata srpskom senior developeru na laravel projektu sa malo vise tabela od ovog mojeg todo da kazemo da je full time 40 sati nedeljno? |
|
|