|
Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
26. 09. 2006. | #1 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
statistike o upotrebi browsera mozda lazu ?
nesto sam citao oko problema koje IE ima sa keshiranjem stranica, i onda mi je nesto palo na pamet: IE u proseku mnogo vise hitova stvara na serveru u odnosu na druge browsere, jer mu kesiranje cesto ne radi (a i kod mnogih ljudi je potpuno iskljuceno).
Samim tim i statistike koliko posetilaca koristi koji browser vrlo verovatno nisu bas realne, i to u korist IE.. Sta vi mislite?
26. 09. 2006. | #2 |
VD IT Direktora
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 08.06.2005
Hvala: 503
1.307 "Hvala" u 282 poruka
|
A koji su to problemi, za nas neupućene?
|
26. 09. 2006. | #3 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
cek zar to nije samo za posecenost neke strane .. inicialno bi trebao samo da se user_agent procita ( ili sam ja pogresio ) ?
26. 09. 2006. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
^^ Da, Nixa je u pravu, zavisno od browsera razlikovace se broj pageviews, ali ne i unique visitors. Ako se za statistike upotrebe browsrra koriste visitori onda je sve ok. Ja se nesto istripovao...
@jablan: Glavni problem (bar meni) je sto IE nece da kesira strane koje imaju Vary header, sto pravi problem kod sajtova koji koriste gzip kompresiju (jer tada mora da se posalje Vary header, da bi eventualni proxiji znali sta da rade sa kesiranim sadrzajem). U stvari IE radi sa Vary: User-agent, ali ne i sa drugim vrednostima ovog headera. A gzip handler salje drugaciji (i logicniji) uslov Vary: Accept-encoding,Accept-Language (jer su to vrednosti koje su bitne proxiju da zna da li sme da posalje podatke iz kesha. Ako je isti enkoding i jezik onda sme...) Takodje IE ima i neke probleme sa kesiranjem background slika setovanih preko CSS-a, gzipovanih javascriptova cini mi se i i jos po neke 'cache quirks', ali to ne utice na statistiku, "samo" trosi bandwidth...
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Skijanje mozda? | torbica | IT događaji | 8 | 27. 02. 2010. 01:36 |
ogranicavanje velicine browsera | pele | Sva početnička pitanja | 1 | 01. 09. 2007. 11:39 |
Tour de France + YouTube (a mozda i + Google Video) | oksite | Opušteno | 0 | 06. 07. 2007. 00:08 |
PHP kod vidljiv iz browsera | bluesman | PHP | 11 | 16. 04. 2007. 21:26 |
Test browsera | cvele | Opušteno | 6 | 16. 01. 2007. 22:44 |