(X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS Client scripting tehnologije, Dynamic HTML, Cascading Stylesheets, XML i standardi |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 08. 2010. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
JS remove html element
Pozdrav svima,
imam problem. U okviru forme na strani imam jednu tabelicu koja izlgleda ovako: Kôd:
<table id="prostorije"> <thead> <td>Tip *</td> <td>Oznaka *</td> <td>Naziv *</td> <td>Kvadratura *</td> <td>Akcija</td> <thead><input type="hidden" value="0" id="theValue" /> <tr id="my0Div"> <td> <select name="prostorija_tip[]"><option value="3" selected="selected">ostalo</option><option value="1">soba</option><option value="2">terasa</option> </select> </td> <td><input id="prostorija_oznaka" name="prostorija_oznaka[]" type="text" size="10" maxlength="10" value="a01"></td> <td><input id="prostorija_naziv" name="prostorija_naziv[]" type="text" size="30" maxlength="40" value="Hodnik"></td> <td><input id="prostorija_kvad" name="prostorija_kvad[]" type="text" size="15" maxlength="60" value="3.24"></td> <td><a href="#" onclick="removeElement('my0Div');">Ukloni</a></td> <tr> <tr id="my1Div"> <td> <select name="prostorija_tip[]"><option value="3">ostalo</option><option value="1" selected="selected">soba</option><option value="2">terasa</option> </select> </td> <td><input id="prostorija_oznaka" name="prostorija_oznaka[]" type="text" size="10" maxlength="10" value="a02"></td> <td><input id="prostorija_naziv" name="prostorija_naziv[]" type="text" size="30" maxlength="40" value="Dnevni boravak"></td> <td><input id="prostorija_kvad" name="prostorija_kvad[]" type="text" size="15" maxlength="60" value="10.54"></td> <td><a href="#" onclick="removeElement('my1Div');">Ukloni</a></td> <tr> </table> Kôd:
function removeElement(divNum) { if (document.getElementById("prostorije")) { var d = document.getElementById("prostorije"); if (document.getElementById(divNum)){ var olddiv = document.getElementById(divNum); d.removeChild(olddiv); } } } Error: uncaught exception: [Exception... "Node was not found" code: "8" nsresult: "0x80530008 (NS_ERROR_DOM_NOT_FOUND_ERR)" location: ".../scripts/jsdom.js Line: 88"]. Ovaj red 88 je red d.removeChild(olddiv); Koliko videh na netu ispada da ovaj element koji pokušavam da izbrišem nije child od elementa čiji je id=prostorije? Ovo mi nije jasno kako? Može li neko da mi pomogne? |
28. 08. 2010. | #2 |
novi član
Datum učlanjenja: 14.11.2008
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Samo što sam poslao poruku našao sam rešenje.
Umesto linije Kôd:
d.removeChild(olddiv); Kôd:
olddiv.parentNode.removeChild(olddiv); |
28. 08. 2010. | #3 |
expert
Grand Master
Datum učlanjenja: 11.04.2010
Hvala: 141
959 "Hvala" u 153 poruka
|
Include... http://code.jquery.com/jquery-1.4.2.min.js
PHP kôd:
|
28. 08. 2010. | #4 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
@nordica: Zato sto tabela ne izgleda u DOM-u tako kao u kodu, nego imas prvo TBODY i THEAD elemente, pa u njima TR, i ti u stvari treba iz tbody da obrises child
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako napraviti ovaj element u CSS ili HTML? | marijano | Web design, Layout, User Interface | 8 | 02. 04. 2010. 23:49 |
Remove formatting i TinyMCE | Eniac | Sva početnička pitanja | 4 | 17. 03. 2009. 22:44 |
Remove comments | cvele | PHP | 8 | 30. 01. 2008. 10:10 |
Dodati element u asocijativni niz ne prepisujući postojeći | Nemanja Avramović | PHP | 5 | 28. 07. 2007. 18:46 |
JS add/remove html element + dropdown | twix | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 6 | 11. 03. 2007. 23:33 |