09. 03. 2010. | #1 |
član
Na probnom radu
|
Koliko naplatiti brendiranje?
Danas sam razgovarao sa direktorkom marketinga jedne firme. Zele da se reklamiraju kod mene, ali ne klasicno, nego zele da radimo brendiranje.
Znaci da izgled celog sajta uskladim sa proizvodom koji reklamiramo, odnosno sa izgledom tog proizvoda. Konkretno se radi o igri i onda bi npr background sajta bila slika iz te igre, bilo bi puno banera...sklonicu sve druge banere koje imam na sajtu, kako bi reklama te igre imala maksimalni efekat. Znaci postavicu npr 3 banera te igre, background ce biti slika iz igre, header cu urediti da izgleda kao ta igra, totalno cu okrenuti sajt naglavacke zbog njih I ono sto je bitno, ja cu raditi sav taj dizajn, praviti slike i sl. Interesuje me koliko da im naplatim. Ja na sajtu imam oko 1500 prikaza dnevno i oko 200 unikatnih posetilaca + na forumu imam otprilike isto (a postavio bih im i 2 banera 728x90 na forum...jedan skroz gore, jedan skroz u dno foruma). Oglasavace se u trajanju od mesec dana. Koliko bih u tom slucaju trebao da im naplatim? I posto se dogovaramo za dugorocnu saradnju, koliki popust da dam ako npr zakupe to za 3 meseca ili 6 meseci. Sutra ujutro moram da saljem cenovnik tako da vas zaista molim da date savet ako se razumete... unapred hvala svima! |
09. 03. 2010. | #2 |
branislav mandic mando
Wrote a book
Datum učlanjenja: 30.10.2009
Hvala: 261
486 "Hvala" u 189 poruka
|
A moze li se videti taj tvoj sajt ili barem sajt igre koju zelis reklamirati...koja je to igra? To sve odredjuje i mogucu cenu!
10. 03. 2010. | #4 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
Normalno, naknada po ceni koju imas, za sve sto skines od postojecih banera i postavis njihove.
Plus brendiranje...po meni najmanje 2x do 3x u odnosu na banere. Popust za duzu saradnju...max 30 % na godinu dana odnosno proporcionalni iznos za krace periode. To su neka moja iskustva sto se tice brendiranja...doduse drugih proizvoda i na drugim medijima.
10. 03. 2010. | #5 |
Moderator
Expert
|
Lep sajt...
3banchi, ima i produkciju da naplati... Ima fizikalije |
10. 03. 2010. | #6 |
Pukovnik u penziji
Grand Master
|
računaj i štetu nastalu otkazom saradnje sa postojećim klijentima... meni recimo nije lijep osjećaj da me neko šutne 20 dana nakon što smo dogovorili saradnju...
|
10. 03. 2010. | #7 |
branislav mandic mando
Wrote a book
486 "Hvala" u 189 poruka
|
A ko njima ne bi platio?!
10. 03. 2010. | #8 | |
član
Na probnom radu
|
Citat:
Poslao sam jutros ponudu ovo za brendiranje, sve fensi, napravio prezentaciju. Mesec dana sam stavio 9.500 dinara, 3 meseca 25.000 dinara i 6 meseci 48.000 dinara...prihvatili su saradnju na 3 meseca za 25.000 dinara! Pored toga, pretpostavljam da im se ideja jako svidela, jer se inace reklamiraju po casopisima koji jako deru, a s obzirom na to da se radi o video igrama, reklama u casopisu mnogo manje znaci nego na internetu kada posetilac moze odmah da potrazi vise informacija o igri, cenu i slicno... Hvala svima na komentarima! |
|
10. 03. 2010. | #9 |
Webeloper
Professional
|
ako sam te ja dobro razumeo, za 25.ooo dinara ces da im das reklamu i menjas kompletan interfejs sajta ?
pa vise para ces uzeti da nekom napravis novi sajt od nule nego da maltretiras i menjas sopstveni...
Before you criticize someone, walk a mile in their shoes. By the time they get angry you're a mile away and you've got their shoes! Poslednja izmena od Vladimir Rodic : 10. 03. 2010. u 22:23. |
10. 03. 2010. | #10 | ||
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 21.01.2009
Hvala: 3
34 "Hvala" u 22 poruka
|
Citat:
Citat:
Nemojte me lose shvatiti, ali ovi ljudi nemaju pojma i preplatili su reklamu. Sto ce nam se svima na kraju obiti o glavu, jer kad jednom budu analizirali efekte, onda ce zakljuciti da od reklamiranja na nasim sajtovima nema vajde, pa nece vise "bacati pare"... |
||
"Hvala" lurker za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
Kako naplatiti kreditnu karticu, a dobiti wire? | Sanjica | e-Business | 11 | 15. 12. 2010. 14:08 |
Kako jeftino i pouzdano naplatiti pružanje konsultantskih usluga US klijentima? | Petar Marić | Istine i zablude | 21 | 27. 02. 2010. 18:38 |
Koliko naplatiti? | Tane | Sva početnička pitanja | 4 | 01. 03. 2008. 08:11 |
Koliko ovo vredi? | sirNemanjapro | Web design, Layout, User Interface | 10 | 16. 06. 2006. 23:50 |