Web Hosting, web serveri i operativni sistemi Komercijalni hosting, web serveri, bezbednost, operativni sistemi na serverima |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 10. 2011. | #1 |
expert
Expert
Datum učlanjenja: 15.03.2011
Hvala: 16
20 "Hvala" u 17 poruka
|
Amazon EC2
Amazon EC2 - sta, kako ... vidim da svi pricaju o tome... sta je to ustvari sem sto je hosting???
21. 10. 2011. | #3 |
old school
Expert
Datum učlanjenja: 30.04.2006
Hvala: 39
48 "Hvala" u 28 poruka
|
EC2 je kao sto Jablan rece cloud computing platforma i mozes da je koristis za svasta. Za hosting, za neke simulacije, proracune, bekap.. sta god..
Ja razvijam jedan projekat na ec2 i radim streaming a hosting samog sajta je na totalno drugom provajderu |
21. 10. 2011. | #4 |
magla diler
Qualified
Datum učlanjenja: 13.02.2007
Hvala: 69
18 "Hvala" u 13 poruka
|
Odlicna stvar ako ce projekat mozda rapidno da se prosiri i trebace ti load balancers, privatna mreza , gomila prostora koji mozes sam da dodajes po potrebi , gomila rama ,gomila instanci etc etc i naravno koliko muzike toliko para tj ostavis karticu i on sve sam radi . Elem ako nemas potrebu za brzom ekspanzijom nekada VPS uvek odradi posao.Amazonove najslabije instance znaju jako cudno da se ponasaju u najmanju ruku sto se tice procesorske snage (rangu PIII500MHz-i7-940 ).
Elem imas nesto slicno u OSS varijanti kao amazonov servis a zove se OpenStack pa pogledaj . Poslednja izmena od Milos Micic : 21. 10. 2011. u 23:58. |
22. 10. 2011. | #5 |
Nikola Denić
Sir Write-a-Lot
|
OpenStack je druga priča, to je ako imaš svoj hardver pa da praviš nešto slično ... komplikovano da se objasni u par rečenica ako neznaš baš dobro Cloud materiju...
Pandan EC2 je Rackspace Cloud http://www.rackspace.com/cloud/ i http://www.joyentcloud.com/ ... pa ko šta voli
22. 10. 2011. | #6 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
moje iskustvo sa EC2 najslabijom instancom je super, radi mnogo bolje i kosta manje nego sto sam ocekivao... furamo 2 male balansirane instance u Irskoj, imaju full uptime od kad su dignute, load je sasvim prihvatljiv za dati hit rate, nije nista pucalo za sad, a koristi najobicniji apache + php i mongoDB (belezi neke statistike). Dobro za sad nije ni neki veliki hit-rate, ali opet ako poraste, samo cu da dodam jos instanci i svi srecni...