|
Regular expression i htaccess regex, PCRE, POSIX, upotreba Apache .htaccess , mod_rewrite |
|
Alati teme | Način prikaza |
28. 01. 2008. | #1 |
Dusko Petrovic
Professional
|
Apache radi rewrite i bez .htaccesa
problem je kod mene u lokalu, Apache 1.3.37 i PHP 4.4.4(iako cenim da nema veze sa PHPom)
imam direktorijum /home/kalkulus/www/test koji se odaziva na http://localhost/~kalkulus/test i u njemu fajl trt.php za URL http://localhost/~kalkulus/test/trt Apache uredno otvori trt.php, kao da sam ga direktno trazio. isto se ponasha za bilo koji direktorijum i bilo koji fajl ja nikakvu redirekciju nisam podeshavao i uopshte ne kontam kako je do ovoga doshlo evo podeshavanja za user direktorijume Kôd:
<Directory /home/*/www> # AllowOverride FileInfo AuthConfig Limit AllowOverride All Options MultiViews Indexes SymLinksIfOwnerMatch IncludesNoExec <Limit GET POST OPTIONS PROPFIND> Order allow,deny Allow from all </Limit> <LimitExcept GET POST OPTIONS PROPFIND> Order deny,allow Deny from all </LimitExcept> </Directory>
29. 01. 2008. | #2 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Izbaci ovo MultiViews, to "pomaže" Apaču da pronađe sadržaj čak iako nije propisno naveden, pa kad vidi da nema trt proba trt.php i itd.
Generalno je veća šteta nego korist od toga jer često stvara zabunu, kao i u tvom slučaju. |
"Hvala" mileusna za poruku: |
29. 01. 2008. | #3 |
Dusko Petrovic
Professional
|
hvala, probacu veceras
ne bih ja ovo ni primetio da nisam krenuo da pishem neka rewrite pravila koja su se totalno cudno ponashala. a sve napisano po PSu
29. 01. 2008. | #4 |
Dusko Petrovic
Professional
|
samo da prijavim da je problem reshen
josh jednom hvala
29. 01. 2008. | #5 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Daj mi jedno "Thanks"!
|
"Hvala" mileusna za poruku: |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
URL Rewrite - Pomoc | Zizi | Regular expression i htaccess | 5 | 19. 08. 2009. 00:19 |
Rewrite rule | ljtruba | Sva početnička pitanja | 5 | 27. 05. 2009. 20:30 |
cookies radi/ne radi | Marko_ | Sva početnička pitanja | 6 | 18. 10. 2007. 22:30 |
.htaccess - rewrite (permalink) | User | Regular expression i htaccess | 6 | 16. 01. 2007. 06:08 |
.htaccess - rewrite subdomena | kodi | Regular expression i htaccess | 2 | 14. 01. 2007. 15:32 |