15. 09. 2010. | #1 |
član
Certified
Datum učlanjenja: 21.12.2009
Hvala: 19
0 "Hvala" u 0 poruka
|
h1-h2
Poz,
Evo nakanih se i ubacih h1-h2, kazu dobro kao SEO E sad zanima me dali moraju da budu razlicitih velicina (font) i dali h`s moraju da budu na vrhu strane ili moze i na samom dnu, recimo iznad footera? Dali ima neko pravilo sto se toga tice? Hvala
15. 09. 2010. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 23.06.2005
Hvala: 35
35 "Hvala" u 30 poruka
|
Pravila ima i nema. Ako h1 staviš na dno strane, sasvim je logično da očekuješ da Google to shvati kao eventualni pokušaj zloupotrebe (jer, teško je zamisliti stranicu na kojoj se glavni naslov nalazi na dnu). Inače, Google vrlo malo vrednuje podnožje stranice (footer) jer mnogi (kao što bi i ti sada) tamo smeste sve ono što "treba da ima", a da se ne vidi puno (posebno kada su linkovi u pitanju). Sve što je bliže vrhu strane (ključne reči, linkovi...) za Google vredi mnogo više nego nešto na dnu.
Znači, tačna pravila za naslove ne postoje, ali ako tako uradiš nećeš potići nikakav pozitivan efekat, a onda to nema smisla. |
20. 09. 2010. | #3 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.05.2010
Hvala: 1
3 "Hvala" u 2 poruka
|
Bitno je samo da je stavljen tag H1 a velicinu mozes da sredis sa CSS-om.
|
08. 02. 2011. | #4 |
novi član
Datum učlanjenja: 22.01.2011
Hvala: 0
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pozz,
Naravno da su bitni h1, h2...tagovi, ali je normalno da oni prestavljaju neki naslov. E, sad, jos bolja varijanta je da stavis h1(naslov) pa mali pasus kao uvod pa link na sledecu stranicu gde detaljno razradis temu.. Dobijes na broju strana, internih linkova, i na samom sadrzaju. Treba biti umeren pa ne kopirati sebi content 25 puta... pozz
01. 03. 2011. | #5 |
novi član
|
Kako ih ja upotrebljavam
Iskreno, trudim se da na stranici ili postu postoje H1 i/ili H2 tagovi, ali nikada ne razmišljam o njima kao nečemu što mora da postoji.
Nekako mi je prirodno da kada pišem post postoji naslov, a onda možda i neka manja celina za koju je potreban podnaslov. Ne bih preporučio upotrebu h1 i h2 tagova koji nisu u skladu sa tekstom jer, čini mi se, Google je sve bolji u realnom ocenjivanju sadržaja. |
01. 03. 2011. | #6 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Off Topic: Ko dade temi ovakav naziv, više me podseća na virus gripa nego na HTML |
01. 03. 2011. | #7 |
novi član
|
Sjajno, sjajno, sjajno :-D Nisam ni primetio dok ne reče!
|
03. 03. 2011. | #8 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 22.10.2010
Hvala: 17
6 "Hvala" u 4 poruka
|
Na stranu ide jedan h1 tag i potrudi se da sadrži glavni keyword. Takođe bolduj kw u prvom paragrafu i potrudi se da i njemu kw bude na početku.
Iskreno iako <hx> i <p> imaju značajnu semantiku sve je ovo prilično mizerno u odnosu na snagu koju dobijaš od dolaznih linkova. Stranu formatiraj "za čoveka, za onog ko čita" a za SEO juri linkove