14. 06. 2006. | #1 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Security blog
Posto me u zadnje vreme dosta ljudi pita za savete u vezi sigurnosti svojih web stranica i aplikacija odlucio sam da pocnem da pisem blog u kome cu svakog dana davati po neki koristan savet i\ili neku zanimljivost na koju sam tog dana naleteo.
Ovako je lakse za mene jer ne mogu (a i ne isplati mi se svima da posebno objasnjavam i plus je korisno za sve vas. Ako neko ima neki savet ili predlog moze da me kontaktira da popricamo o detaljima, a takodje primam i poslovne ponude Da razjasnim odmah da blog nece sadrzati previse tehnickih detalja, jer nisam ja tu da vas ucim vec ce vam skretati paznju na neke bitne detalje koji se cesto previde. Blog ce za sada biti na: http://www.security-net.biz/blog/ p.s. Izvinite na losem engleskom jeziku
Testiranje bezbednosti web aplikacija Poslednja izmena od Ivan : 03. 11. 2006. u 18:56. |
14. 06. 2006. | #2 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 09.06.2005
Hvala: 0
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Ovakvo nesto ne postoji na srpskom, ako se ne varam.
Sta mislis o promeni jezika ps. samo napred bicu cest gost tvog bloga
14. 06. 2006. | #3 |
Direktor Kombinata
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 07.06.2005
Hvala: 44
119 "Hvala" u 64 poruka
|
O sigurnosti se dosta priča u zadnje vreme, bar kad je PHP u pitanju samo što su svi ti tekstovi dosadni pa ih uglavnom obilazim. Nešto na zanimljivo, opciono na srpskom bi mi defitnivino privuklo pažnju
14. 06. 2006. | #4 |
Designer guy
Wrote a book
|
Hmm, iako ništa ne znam o tematici, mislim da sve, kao i mene interesuje upravo to -- njuškanje.
Biti tamo gde ne bi trebalo da budeš i ta priča. Takođe mislim da bi trebao da razmisliš o promeni jezika, nikom nije uživanje da čita nešto napisano dopola gramatički ispravno, a tema je zaista interesantna. Molim te nemoj shvatiti ovo kao flame, samo ti pružam savet iz ugla pukog posetioca i čitaoca. |
14. 06. 2006. | #5 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Mislim da blog nece biti dosadan jer cu pisati o greskama i zanimljivostima bas o oblasti kojom se svi ovde bavimo (hobi ili posao). Sto se tice jezika ... hm ... pa zeleo sam da privucem paznju i "stranaca" i hteo sam da malo vezbam engleski , da cujem jos neka misljenja pa cu onda da odlucim na kojem ce jeziku biti blog.
14. 06. 2006. | #6 |
Designer guy
Wrote a book
|
Iz istog razloga je više ljudi (prisutnih u ovoj temi čak ) počelo blogove na engl. ali je vremenom batalila taj pristup. Postoji mnogo boljih i ekspeditivnijih načina da se navežba jezik, a verujem da ćeš domaćoj publici biti mnogo zanimljiviji i atraktivniji upravo zbog nezasićenosti blogosfere sadržajem koji nudiš, a koga verujem ima u izobilju na engleskom jeziku. Takođe samim tim bi i doprineo razviću domaće scene pišući na srpskom jeziku.
Moje dve pare... |
14. 06. 2006. | #7 |
Predrag Supurović
Grand Master
Datum učlanjenja: 24.01.2006
Hvala: 3
200 "Hvala" u 12 poruka
|
VrLo internesantno, samo predji na srpski. Ovaj tvoj engleski je mnogo tezak za citanje
15. 06. 2006. | #8 |
Psychedelictrance freak
Wrote a book
|
Ok prelazim na srspki jezik. ;)
15. 06. 2006. | #9 |
profesionalac
Professional
|
Pun pogodak Ivane, ovakvi sadrzaji nam nedostaju...
Imas moju punu podrsku Ja mesecima pokusavam da pokrenem blog (instalirao drupal, nasao lepu temu), al nikako da uzmem i napisem nesto, sve tipa, ajde posle sledeceg projekta cu
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
DPT Security Day | Ivan | IT događaji | 30 | 09. 04. 2011. 13:11 |
ajax & security | kodi | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 14 | 30. 12. 2006. 01:24 |
Security forum | Dejan Bizinger | Obaveštenja, predlozi i pitanja | 7 | 04. 12. 2006. 08:29 |
PHP Security Info | Ivan | PHP | 0 | 10. 11. 2006. 17:18 |
Security audit | Ivan | Poslovne ponude i zapošljavanje | 41 | 13. 09. 2006. 11:15 |