18. 06. 2008. | #1 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
forma i prikaz testa
Zaglavili smo sa jednim, na prvi pogled debilnim problemom...
Naime imamo polje za username i lozinku. U polju za username treba da piše username i kad se klikne da to nestane i da se može upisati regularno username... i to nije problem i to radi sasvim normalno... međutim sa poljem za lozinku imamo problem... nikako ne nalazimo rešenje da radi u FF i IE. Anyone?
18. 06. 2008. | #2 |
Branimir Momcilovic
Qualified
Datum učlanjenja: 15.02.2006
Hvala: 47
25 "Hvala" u 8 poruka
|
U IE ne možeš da promeniš tip input elementa. Ostaje mogućnost da na onfocus, ili šta već, napraviš novi input tipa password i zameniš onaj na koji je korisnik kliknuo novim. Imaš primer ovde
Druga mogućnost je da napraviš background image koji će da sadrži tu "your password" poruku...
19. 06. 2008. | #3 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
ako smem primetiti to je malkice glup feature, vec vidim sebe u toj situaciji kako shizim jer mi ne radi automatsko popunjavanje passworda, nego moram da ih kucam svaki put
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 19. 06. 2008. u 10:39. |
19. 06. 2008. | #4 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Slažem se, ali se nema mesta gde bi stavili opis polja.
19. 06. 2008. | #5 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
A možda neki pop-up ili, ako hoćeš da budeš fancy, neka varijanta lighboxa?
|
19. 06. 2008. | #6 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ne razumeh baš ideju za primenu lightboxa u ovoj situaciji. Može pojašnjenje?
19. 06. 2008. | #7 |
nobody
Expert
Datum učlanjenja: 19.04.2007
Hvala: 14
705 "Hvala" u 106 poruka
|
Pa, slično kao i pop-up prozor, može da sa iskoristi za prikaz login forme, pod uslovom da sam ja tebe dobro razumeo. Mislim, pretpostavljam da smisao pitanja nije "šta je lightbox"?
|
19. 06. 2008. | #8 |
Miloš Vučić
Grand Master
|
Ne znači nam pošto moraju polja biti uvek vidljiva.
19. 06. 2008. | #9 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
u stvari moglo bi da se uradi i da password ostane popunjen... napravis normalno user i pass inpute, i onda preko password inputa stavis text box (apsolutno ga pozicioniras i da bude istih dimenzija i izgleda). Onda onfocus sakrijes taj text box, a prebacis focus na password polje
19. 06. 2008. | #10 |
Vladan Zirojević
Grand Master
|
Evo da i ja pokusam: sama ideja nije dobra, bolje probajte da to rijesite na neki drugi nacin koji nece trebati trikove, munje i gromove za nesto toliko jednostavno i vazno kao sto je login formular.
|
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
WP contact forma, ali da upisuje u bazu | blackshtef | Web aplikacije, web servisi i software | 11 | 13. 07. 2008. 15:56 |
clearBox i login forma | Mitrović Srđan | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 5 | 13. 02. 2008. 23:05 |
C# i forma on top DirectX | smuggler | Programiranje | 0 | 05. 08. 2007. 21:12 |
Pravna forma za web sajt? | exPablo | e-Business | 6 | 11. 02. 2007. 03:24 |