06. 07. 2009. | #1 |
profesionalac
Qualified
Datum učlanjenja: 19.05.2007
Hvala: 13
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Krzav php watermark
Zdravo.
Prije 7 godina sam čuo za PHP, a tek danas prvi put imam potrebu da stavljam preko PHP-a watermark na slike Na ovom URL-u (http://www.reconn.us/content/view/44/65/) se nalazi funkcija koji će nalijepiti watermark na jpg, gif ili png sliku. Sam watermark moze biti takodjer isto jpg, gif ili png. Kod mene je situacija jpg/gif slika i png/gif watermark. Sve je ok, ali watermark nekako izgleda krzavo, odnosno oko njega su kao bijeli pixeli. Probao sam se igrati i sa: Kôd:
imageAlphaBlending($watermark, false); imageSaveAlpha($watermark, true); Mozda je problem do samog png watermaka i nacin na koji je spasen u PhotoShopu, jer kada izaberem PNG-24 onda bas bude krzav, pa skoro da ima bijelu podlogu. Unaprijed hvala na pomoci. |
06. 07. 2009. | #2 |
Knowledge base
Wrote a book
Datum učlanjenja: 16.06.2005
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
U Photoshopu moras cekirati da PNG ima transparency, podrazumeva se da slicicu radis i na transparentnoj podlozi.
06. 07. 2009. | #3 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
|
|
06. 07. 2009. | #4 |
xippster
Master
Hvala: 102
138 "Hvala" u 84 poruka
|
najverovatnije i jeste slicica u pitanju. probaj rucno da napravis primer
btw slicica i treba da bude png24. u fotosopu idi na save for web, izaberi iz preseta png24 i checkiraj transparency |
06. 07. 2009. | #5 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
|
I ja sumanjam na slicicu. Nasao sam neku preko google-a i kada sam nju probao preko ove iznad funkcije imala je crni bg, nije bila transparenta. Zamjenio sam imagecopymerge() sa imagecopy() i sve super funkcionise na taj nacin, ali i dalje imam isti prolbem sa mojom slicicom. Spasio sam je kao PNG24, chekirano Transparency.
|
06. 07. 2009. | #6 |
Knowledge base
Wrote a book
Hvala: 37
131 "Hvala" u 82 poruka
|
I dalje mislim da nesto ne radis dobro kako treba.
Okaci taj PNG fajl ovde, ili jos bolje PSD, pa cemo utvrditi gde je problem.
06. 07. 2009. | #7 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Koristi funkciju imagecopymerge().
Evo jedna stara funkcija koja je radila super, ubacivala je watermark dole levo i daje mu opacity koji navedes (default 70%) ali to moze lako da se promeni. PHP kôd:
06. 07. 2009. | #8 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
Ups, sorry, tek sada sam primetio sta je u stvari problem. Ocigledno si sacuvao kao index color pa nemas anti-aliasing, ili si sređivao sliku (brisao pozadinu) "čuvenim" magic wand-om
07. 07. 2009. | #9 |
profesionalac
Qualified
3 "Hvala" u 3 poruka
|
Bio je na RGB modu, a slicica je orginalno napravljena i zbog obrade bila krzava.
Spasih je kao Save As (ne Save for Web) i odabrah PNG i radi sve bez prolbema. Glupost, izgubih 2h na ovo Momci, hvala na pomoci i učešću u temi. @Offtopic Forum je stvarno prejak. Mal, fino kategorisan i što je najvaznije ljudi koji su spremni pomoci. Pozdrav. |
|
|
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
JavaScript watermark za IE6??? | Croll | (X)HTML, JavaScript, DHTML, XML, CSS | 2 | 26. 12. 2007. 11:27 |