|
Sva početnička pitanja Sva početnička pitanja bi trebala da se postavljaju u ovom forumu, a ako se pretvori u kvalitetnu diskusiju interesantnu svima - prebacićemo je u odgovarajući forum. Molimo "znalce" da ne omalovažavaju početnike, ako žele da pomognu svi ćemo biti zahvalni, ako ne žele, neka preskoče ovaj forum. |
|
Alati teme | Način prikaza |
21. 02. 2013. | #1 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.05.2012
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Sta radi Junior Software Developer
Pozdrav.
Vec neko vreme samostalno ucim C# sa zeljom da bavim programiranjem. Pored C# ucio sam koncepte OOP i RDBMS. Radio sam i sa SQL Serverom. Od .NET-a poznajem Windows Forms, WPF, ADO.NET, Entity Framework, LINQ. Zanima me kako izgleda posao Junior Developera? Kako da se sto bolje pripremim za razgovor? Da li se i kako testira znanje kandidata? Sta jos treba da naucim pored navedenog da bih imao bolje sanse da dobijem posao? Hvala |
21. 02. 2013. | #2 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Kad sam procitao naslov "Sta radi Junior Software Developer" mislio da je nastavak vic
Mislim da ne postoji sablon, u svakoj firmi junior radi drugacije stvari. Takodje ne postoji priprema, samo kreni.. kreni da konkurises, da ides na razgovore i sam ces videti... Sastavi dobar CV - kad kazem dobar ne mislim da nabacas tehnicke stvari koje ne znas, vec citak i pristojan/normaln. Takodje uz CV salji i motivaciono pismo u emailu. Poslednja izmena od tasmaniski : 21. 02. 2013. u 23:12. |
"Hvala" tasmaniski za poruku: |
23. 02. 2013. | #3 |
novi član
Datum učlanjenja: 04.05.2012
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Ha ha ha, nije sala
Jasno mi je da se razlikuje od firmi do firmi ali sam mislio da postoji neki proces upoznavanja ili zadataka koji je isti ili slican. Neki primer bi mi isto koristio. Ne znam kako to mislis ne postoji priprema? Sigurno postoji nesto na sta bi mogao obratiti paznju pa da ostavim bolji utisak |
24. 02. 2013. | #4 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 08.11.2010
Hvala: 68
78 "Hvala" u 32 poruka
|
Obrati paznju na to da budes normalan, ovo nije sala
Ima jako puno ljudi koji dolaze na razgovor, a jednostavno ne bih nikad seo na pivo sa njima. Ne postoji neka programerska priprema, gde bi mogao da znas koja pitanja ce te pitati, jer uglavnom zavisi od osobe koja te ispituje, njoj je najvaznije da vidi kako razmisljas... Za sve ostalo mozda i postji neki "sablon", tipa propratno pismo nemoj da saljes kao attach vec direktno u body-ju maila, ako si junior CV ne bi trebalo da je duzi od 1 stranice, ja vise preferiram CV pisan u wordu, pisi sva nasa slova šđžčć, ne bi trebalo da imas sliku u CV-u itd itd. to mozes vec i na googlu da potrazis |
|
|