SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net MySQL, MSSQL, Oracle, Access, ODBC. Ako imate problem brže i preciznije ćete dobiti odgovor ako priložite strukturu tabela ili skript koji kreira tabele i puni ih test podacima umesto što to problem opisujete samo rečima. Sponzor: Baze-Podataka.net - Blog o bazama podataka |
|
Alati teme | Način prikaza |
01. 02. 2008. | #1 |
Goran Pilipović
Sir Write-a-Lot
|
MySQL server has gone away
Imam jedan čudan problem na jednom sajtu na mom serveru, naime sve radi super ali na jednoj jedinoj strani (contact) posle "submit" formulara, dešava se da se na učitavanje sledeće strane čeka par desetina sekundi a za to vreme prijavi mi greške "MySQL server has gone away" za bilo koji query koji se izvrši.
Posle tog kontakta, on samo pokupi input iz formulara i pošalje na mail, ne znam šta bi moglo da dovede do toga da prsne mysql server odnosno da se izgubi konekcija. "MySQL server has gone away" sam ranije imao na jednom totalno desetom sajtu ali tamo su bili neki clusteri i gluposti koji nisu bili dobro konfigurisani, ovde nije ništa od toga, obično setovanje na ne-toliko-posećenom sajtu, problem je samo na kontakt strani. Sumnjam na mail funkciju koja ima neku frku pa se strana dugo učitava i za toh 20-ak sekundi prsne konekcija do mysql... ali nemam pojma više.
01. 02. 2008. | #2 |
član
Na probnom radu
Datum učlanjenja: 06.11.2007
Hvala: 1
0 "Hvala" u 0 poruka
|
Pa probaj da iskljucis mail() za probu, tek tolko da vidis da li tada radi ili ne.
Ili paste-uj kod ovde pa da vidimo ... |
01. 02. 2008. | #3 |
omladinac
Certified
|
1. proveri ti app, ja sam se čuda načudio da bi jednom prilikom provalio da je query izvršavan posle zatvaranja konekcije !!! ako nije tvoj kod, pročitaj ga ...
2. proveri šta ti rade mysql admini, moguće da se igraju i ubijaju zabave radi 3. wait_timeout? znaš ono gledaj majku biraj ćerku ... gledaj aplikaciju i rekordi u bazi će biti skroz ok
01. 02. 2008. | #4 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Ja sam iz slicnih razloga (ne tako drasticnih) u svoju DB klasu pre pozivanja query metoda stavio poziv mysql_ping f-je, koja resava sve slicne probleme.
Verovatno je mysql/socket timeout setovan na jako malu vrednost na tom serveru, ali ping ce taj problem resiti. Svakako pogledaj http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/gone-away.html. Poslednja izmena od dinke : 01. 02. 2008. u 21:46. |
02. 02. 2008. | #5 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
a jel mail() radi normalno inace, bez baze? Moguce da nije mailserver dobro konfigurisan, da sendmail ili sta vec koristi ima neki problem...
@dinke: vodi samo racuna da mysql_ping ne radi automatski reconnect na novim mysql bazama... mene je to jednom neprijatno iznenadilo kad sam uprgejdovao mysql na 5.nesto i odjednom mi spajder krenuo da crkava..
Leadership is the art of getting people to want to do what you know must be done. Poslednja izmena od ivanhoe : 02. 02. 2008. u 01:30. |
13. 07. 2010. | #6 |
profesionalac
Qualified
|
Pojavio mi se isti info na jednom forumu koji imam. U pitanju je SMF, a ovo obaveštenje dobija članizlazi članu kad želi da postavi više slika.
13. 07. 2010. | #7 |
Super Moderator
Invented the damn thing
Datum učlanjenja: 06.06.2005
Hvala: 370
701 "Hvala" u 194 poruka
|
Uff kako stara tema
mysql_ping vise ne radi autokonekciju, tako da je potrebno setovati wait_timeout na neku vecu vrednost (to moze cak i runtime iz samog scripta mislim). set wait_timeout = 28800 |
13. 07. 2010. | #8 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
da bi setovao vrednost samo za tu konekciju mozes da koristis:
SET SESSION wait_timeout = 28800;
Slične teme | ||||
Tema | Početna poruka teme | Forum | Odgovori | Poslednja poruka |
CVS Server | Djuki | Web aplikacije, web servisi i software | 21 | 10. 11. 2008. 12:24 |
SMS server | chux | Komunikacije | 11 | 19. 08. 2006. 23:10 |
Server vs. UTF-8 | Milos Vukotic | Web Hosting, web serveri i operativni sistemi | 18 | 02. 02. 2006. 00:22 |
Mysql - konekcija sa drugo server | bluesman | SQL baze podataka - Sponzor: Baze-Podataka.net | 10 | 18. 01. 2006. 16:08 |