e-Business Elektronsko poslovanje, e-Commerce, poslovanje uopšteno. Sponzor: |
|
Alati teme | Način prikaza |
01. 01. 2013. | #1 |
profesionalac
Qualified
|
Ugovor o neotkrivanju detalja
Ova opcija je koliko vidim na nekim razvijenim tržištima veoma razvijena, a interesuje me da li to neko ovde koristi. U nekom narednom periodu bi trebao da proširim saradnju sa nekim ljudima/firmama pa me interesuje kakva su iskustva na ovim prostorima.
01. 01. 2013. | #2 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
to je standardna stvar, meni bar pola klijenata trazi NDA... pogotovo web/dizajn agencije koje outsourcuju poslove, da ne bi okolo pricao da sam im ja radio stvari koje oni skupo naplate kao svoje :P
01. 01. 2013. | #3 |
Super Moderator
Knowledge base
Datum učlanjenja: 21.03.2006
Hvala: 291
1.345 "Hvala" u 355 poruka
|
Ja imam NDA potpisan sa više velikih domaćih kompanija. Neke oko nekih akvizicija o kojima se pregovaralo, neke oko nekih projekata o kojima se pregovaralo i sl...
Uobičajena stvar i generalno štiti obe strane podjednako. |
02. 01. 2013. | #4 |
profesionalac
Qualified
|
Ima li da se negde preuzme tipski dokument, pa da se potom prilagodi svojim potrebama. Neke stvari imam šta bi stavio u takav dokument, ali ne bi da neki deo preskočim.
03. 01. 2013. | #5 | |
old school
Professional
Datum učlanjenja: 12.02.2009
Hvala: 22
57 "Hvala" u 41 poruka
|
Citat:
|
|
"Hvala" Ekvador za poruku: |
05. 01. 2013. | #6 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
Koliko je ovako (elektronski) potpisanog ugovora uopste korisno dalje od "zastrasivanja"?
05. 01. 2013. | #7 |
Ivan Dilber
Sir Write-a-Lot
|
U Srbiji ti ni potpisan ugovor nije previse koristan, a u US ti cak ni ne treba formalni ugovor, dovoljno je da imas email u kome je druga strana pristala na uslove.
To inace vazi i za druge stvari, recimo ako nekom napisete u emailu da cete mu nesto prodati/uraditi za $XXX, pa posle pokusate da povecate cenu, moze da vas tuzi za contract breach... tako da pazite sta pisete
05. 01. 2013. | #8 |
profesionalac
Professional
Datum učlanjenja: 28.05.2010
Hvala: 4
36 "Hvala" u 30 poruka
|
To jedino ako moze da se legalno utvrdi da je stvarno TA osoba to napisala u e-mailu, sto ce reci bez sertifikata nista od toga.